Lažemo ćerku da joj je mama živa!

Drama porodice Arsić

Lažemo ćerku da joj je mama živa!

Crna Hronika -
Trogodišnja Jana ne zna da joj je majka Natalija, koja je umrla na Veliki petak, prekjuče sahranjena

JAGODINA - Tuga!- Mala Jana ne zna da joj je majka umrla! Tri dana devojčica nije bila kod kuće, dok sahrana nije prošla. Čim smo je doveli, pitala je za mamu. Hoće da je vidi! Lažemo je da joj je majka živa i da je još u bolnici!Ovako je za Kurir započeo ispovest Mita Arsić, dever Natalije Arsić (23) iz sela Ribare kod Jagodine, koja je u šestom mesecu trudnoće, na Veliki petak, preminula u kragujevačkoj bolnici. Nesrećna žena je u stanju kliničke smrti 6. aprila dovezena u Kragujevac. Doživela je moždani udar, posle čega je pala u komu i umrla, uprkos naporima kragujevačkih lekara da spasu nju i plod.- Natalijina ćerka Jana oseća da se desilo nešto loše. Sklonili smo umrlice da ništa ne bi posumnjala. Kako da joj kažemo da joj majka iz bolnice neće doći s bebom u naručju - priča potreseni dever Mita.Porodica Arsić tužiće lekare jagodinske bolnice zbog smrti njihove Natalije.- Tužićemo ih! To su ubice! Niko od njih nam nije izjavio saučešće! Javilo nam se još desetak roditelja kojima su deca umrla u toj bolnici. Zahtevaćemo da se istraži koliko je trudnica umrlo samo u poslednjih pet godina - kaže ogorčeni Mita Arsić.Porodici nesrećne žene teško je palo i to što niko nije bio pored njihove Natalije dok je umirala.- Nama ništa ne može da vrati Nataliju, ali neko mora da odgovara za njenu smrt - kaže Mita i dodaje da je Natalijin suprug Bojan u teškom psihičkom stanju.- Non-stop pije tablete za smirenje, ne smemo da ga ostavimo samog. Mnogo mu je teško, ali će morati da bude jak zbog ćerke Jane - kaže Mita Arsić.

Natalija Arsić

Satnica za 6. april• 14.00 - Natalija se u bolnici žali na povraćanje i bolove u stomaku• 14.20 - Kažu da joj je krenuo pesak iz bubrega. • 14.40 - Natalija odlazi kući• 16.05 - Trpi jake bolove.• 16.30 - Ponovo primljena u jagodinsku bolnicu• 23.00 - pada u komu zbog jakog moždanog udaraDirektor: Nije se žalila na bolove u glaviDarko Miletić, direktor bolnice u Jagodini, kaže da će istraga utvrditi sve pojedinosti ove tragedije.- Pacijentkinja je tražila pomoć u našoj bolnici, ali nijednog trenutka nije pomenula bolove u glavi! Doktorka ju je pet puta pitala da li je boli glava, a Natalija joj je odgovarala da nema bolove! Žalila se na bol u stomaku iz tog razloga je i došla prvo na ginekologiju - rekao je Miletić.Simptomi šloga• utrnulost jedne polovine lica ili tela• nemogućnost hodanja i stajanja• povraćanje• glavobolje• otežano izgovaranje pojedinih reči, nemogućnost govora• poremećaji vidaI one se žalile na tretman u bolnici

Bojana Milićević, Jagodina:- Porodila sam se 10. decembra 2008., a sutradan je stigao sanitet iz Kragujevca, jer mi je dete krvarilo iz ždrela. Na putu do kragujevačke bolnice upalo je u komu, ali su ga nekako povratili u život. Posle su mi rekli su mi da je došlo do teške infekcije prilikom presecanja pupčane vrpce i do mehaničke povrede ždrela!
Daliborka Jovanović, Jagodina:
- Porodila sam se 2000. godine. Posle pet dana došla sam kući, ali nakon dve sedmice dobila sam temperaturu i drhtavicu. Suprug i otac su me bukvalno odneli u bolnicu, gde je ustanovljeno da mi nije odstranjeno parče posteljice i da sam dobila sepsu! Gordana Velimanović, Jagodina:- Došla sam u Hitnu pomoć 21. jula prošle godine zbog temperature. Poslali su me na ginekologiju, ali stanje mi se pogoršalo. Posle tri dana dobila sam gušenje. Pozvala sam lekara, koji mi je dao broj svog mobilnog i pozvao me u svoju privatnu kliniku. Kad me je pregledao, rekao mi je da me je verovatno udarila promaja! Otišla sam 22. avgusta kod lekara i rekla da ne osećam da se plod pomera. Rekli su mi da je beba umrla i da se takve trudnoće vode u Kragujevcu, ali nisu hteli da mi daju uput za Kragujevac. Otišla sam bez uputa i u Kragujevcu su me primili bez problema. Doktor je izazivao porođaj i 30. avgusta rodila sam mrtvu bebu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track