Jedrenjak godinama prevozio kokain?

Nova saznanja o švercu tone droge

Jedrenjak godinama prevozio kokain?

Crna Hronika -
Sumnja se da je Dragoslav Živković, jedan od uhapšenih Srba s broda „Martela“, dugo u poslu i da ovo nije njegova prva jahta

BEOGRAD - Dragoslav Živković (55) bio je na čelu petočlane srpske kriminalne grupe koja je uhvaćena sa više od tone kokaina na jahti „Martela“, govore prvi operativni podaci o zapleni 1.150 kilograma narkotika u luci na ostrvu Fajal u Azorskom arhipelagu.Kako je saopšteno, za šverc droge vredne 70 miliona evra, koja je trebalo da bude prebačena u zapadnu Evropu, osim Živkovića, osumnjičeni su i Ivan Gucović (30) iz Beograda, Nemanja Perić (34) i Saša Jakovljević (41) iz Obrenovca i Slavko Veselinović (47) iz Kovina.Napustili kuću- Istraga još traje i zajedno je vode portugalska, britanska i francuska policija. Do sada dostupna saznanja govore da je jedan od uhapšenih Dragoslav Živković dugo u tom poslu i da ovo nije njegova prva jahta. On je verovatno bio pod prismotrom - kaže dobro obavešteni izvor Kurira.Naša ekipa je i juče posetila Živkovićevu kuću, ali na naše pozive niko nije odgovorio. Ispred kapije je stajao parkiran skupoceni „audi“. Komšija koga smo zatekli na ulici kaže da ih je video juče ujutro da odlaze.- Dragoslav tu živi sa majkom, suprugom i ćerkom, ali jutros su svi otišli - kaže komšija, koji nije želeo da nam kaže svoje ime.Drugi komšija ističe da sa Živkovićem nikada nisu imali problema.- Uvek je učestvovao u uređenju kraja, iako se znamo samo se iz viđenja. Znam da ima nekoliko radnji, od toga je jedna fotografska u Knez Mihailovoj, ima lokal u Mirijevu, koji izdaje, a ne znam da li i dalje ima firmu za separaciju šljunka - kaže naš sagovornik.On dodaje da je Živković ranijih godina bio „mnogo aktivniji“.- Do pre desetak godina stalno su ga posećivali, uglavnom mlađi ljudi. Dolazili su skupim kolima i po njima se videlo da su baš imućni - ističe komšija.Ima više automobilaNa naše pitanje čiji je „audi“ parkiran ispred kapije odgovara:- Živković ima više kola, a ta vozi njegova ćerka - objašnjava naš sagovornik i dodaje da je i dalje u čudu zbog saznanja da mu je komšija uhapšen zbog kokaina.- Što se jahte tiče, znam da je njome išao na Crnogorsko primorje. Ne znam da li ju je kupio ili napravio. U dvorištu je jedno vreme imao neku metalnu konstrukciju, ali ne znam šta je to bilo - rekao nam je Živkovićev komšija.

Komšije u neverici... Kuća uhapšenog Dragoslava Živkovića i „audi“ koji vozi njegova ćerka
Komšije u neverici... Kuća uhapšenog Dragoslava Živkovića i „audi“ koji vozi njegova ćerka

Ne znaju ili se prave ludiOBRENOVČANI NE POZNAJU DILEREDvojica osumnjičenih Saša Jakovljević i Nemanja Perić imaju prijavljene adrese u Obrenovcu, ali ih niko od komšija ne poznaje.- Dolazila je policija u pretres, ali ja tog Sašu nisam videla niti znam kako izgleda čovek - rekla nam je komšinica.U kući pored ističu da u njihovom kraju ima Jakovljevića i da jedna ta porodica radi u Nemačkoj.- Oni su neko vreme bili ovde, ali su otišli u Nemačku. Dugo godina ih nisam ovde video - kaže komšija.U Stublinama, gde je prijavljen Nemanja Perić, za njega navodno niko nije čuo.

Kovinci u šokuO SLAVKU NIJEDNA LOŠA REČU Kovinu su svi šokirani hapšenjem Slavka Veselinovića.- Slavko nije bio problematičan, čak ni prekršaj nije nikada napravio. Nije važio za nekog ko ima mnogo para. Razveden je i živi u kući sa roditeljima. Od pre nekoliko godina je počeo da radi na jahtama, a posao mu je bio da brine o kompjuterskom sistemu jer se u to razumeo - rekao je meštanin Kovina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track