SUĐENJE DRAGANU ĐURIĆU: Iz optužnice za ubistvo Tijane Jurić izbačena reč svirepost

Ročište odloženo za 12. jun

SUĐENJE DRAGANU ĐURIĆU: Iz optužnice za ubistvo Tijane Jurić izbačena reč svirepost

Crna Hronika -
Optužnica protiv Dragana Jurića je izmenjena tako što je iz nje izbačen element svireposti u činjenju dela, međutim ostala je ista kvalifikacija dela – i dalje se radi o optužnici za teško ubistvo i pokušaj silovanja

SUBOTICA - Draganu Đuriću (34) za teško ubistvo Tijane Jurić (15), koje je nastavljeno danas u Subotici odložena je za 12. jun, na zahtev advokata optuženog Viktora Gostiljca.

Gostiljac je sudiji rekao da smatra da je imao kratak rok za pripremu završne reči, a zamenica tužioca bila je protiv odlaganja, smatrajući da je odbrana u ovom predmetu ista od avgusta 2014. a da se ništa značajno nije promenilo.

Predsedavajuća sudija Gordana Kojić ipak je prihvatila da se zavšna reč odloži.

Optužnica protiv Dragana Đurića je izmenjena tako što je iz nje izbačen element “svireposti” u činjenju dela, međutim ostala je ista kvalifikacija dela – i dalje se radi o optužnici za teško ubistvo i pokušaj silovanja.

Advokat Viktor Gostiljac, izjavio je da je zadovoljan promenom optužnice, a advokat porodice Jurić ističe da to ne menja osnovu optužnice. Đurić je rekao da je razumeo optužnicu i nije imao ništa novo da kaže.

Đurićev advokat tražio novo veštačenje Advokat Gostiljac je tražio da se sasluša psiholog iz Beograda koji je radio psihološku procenu Dragana Đurića, kao i da se ponovo uradi kompletno veštačenje, ali ne u Beogradu, već u Kragujevcu ili Nišu.

On je na osnovu transkripta prošlog ročišta, gde je svedok bila veštak insistirao na saslušanju psihologa, jer smatra da se nalaz ne podudara sa nalazom opšteg veštačenja. Veće sudija je odbilo oba predloga Đurićevog advokata. Sud je na prethodnom pretresu odbio predlog odbrane da veštaci ponove psihijatrijsko veštačenje Đurića i, kako je najavila sudija Gordana Kojić, danas se očekuje završna reč.

Na pretresu za ubistvo Tijane Jurić (15) 1. juna veštak je iznela podatke nalaza alkohemije, a na zahtev odbrane on je dopunjen ranijim veštačenjem o uračunjivosti ubice, ali je tim veštaka ostao pri ranijem nalazu i mišljenju po kome je Đurić duševno zdrav.

Na osnovu Đurićevog ranijeg iskaza veštaci su utvrdili da je u vreme ubistva imaočetiri promila alkohola u krvi. Tijana Jurić je nestala 26. jula 2014. posle ponoći, nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku.

Đurić je uhapšen u noći između 6. i 7. avgusta prošle godine. Priznao je da je počinio to krivično delo i policiju odveo do mesta na kojem je zakopao žrtvu.

Viši javni tužilac u Subotici je 29. januara 2015. godine, podneo optužnicu protiv okrivljenog Dragana Đurića Višem sudu u Subotici.

Predmet je primljen 25. februara 2015. godine i dodeljen predsedniku veća, sudiji Gordani Kojić.

Tijanin otac na ivici

Tijanin otac, Igor Jurić je rekao da ne shvata zašto je danas uopšte održano ročište kada je već došlo do odlaganja. On je izjavio da mu je teško da bilo šta komentariše, da je na ivici, ali da će izdržati ako je potrebno još nedelju dana da bi pravda bila zadovoljena.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track