SUĐENJE ZA UBISTVO TIJANE: Njen otac se nada kraju procesa sledećeg petka
Foto: Kurir Štampano

Iz optužnice izbačen element svireposti

SUĐENJE ZA UBISTVO TIJANE: Njen otac se nada kraju procesa sledećeg petka

Crna Hronika -
Zaista mi je već teško i zaista toliko želim da se ovo završi, da zatvorim ovu knjigu, da mi je svaki ovaj novi susret i sastajanje u ovoj sudnici toliko bolno i mučno da mi je muka bilo šta i da kažem, kaže neutešni Igor Jurić

SUBOTICA - Igor Jurić se nada da će sledećeg petka biti i definitivni kraj suđenja Draganu Đuriću zbog ubistva njegove ćerke Tijane, dok je Đurićev branilac Viktor Gostiljac zadovoljan što je iz optužnice izbačen element svireposti.

Jurić je nakon današnjeg nastavka glavnog pretresa rekao novinarima, ispred suda, da je očekivao završnu reč, te da mu sa “ljudske strane” nije jasno zbog čega je danas i održano ročište, jer su zainteresovani o odluci po predlogu za novo veštačenje mogli biti obavešteni na drugi način.

"Zaista mi je već teško i zaista toliko želim da se ovo završi, da zatvorim ovu knjigu, da mi je svaki ovaj novi susret i sastajanje u ovoj sudnici toliko bolno i mučno da mi je muka bilo šta i da kažem. Ali opet, ako je to zaista porebno da bi neka pravda bila ispunjena i zadovoljena, onda ćemo dočekati i taj petak", rekao je Jurić.Advokat okrivljenog Đurića, Viktor Gostiljac, rekao je nakon ročišta da je i pored odbijenih predloga odbrane zadovoljan.

"Prevashodno iz razloga što je tužilaštvo promenilo svoju optužnicu, u smislu da je izbacila elemenat svireposti iz nje, obzirom da to nije dokazano tokom glavnog pretresa, a što bi moralo imati uticaja i u svom krajnjem ishodu", rekao je Gostiljac i dodao da će odbrana do sledećeg petka spremiti i dati svoju konačnu analizu.

Na ovom suđenju danas je završeno izvođenje dokaza, a završne reči biće iznete 12. juna.U nastavku glavnog pretresa Sudsko veće, kojim predsedava sudija Gordana Kojić, kao i predstavnici tužilastva odbili su predloge advokata Gostiljca za saslušanjem psihologa Zvezdanke Savić koja je učestvovala u izradi veštačenja uračunljivosti Đurića u momentu ubistva.

Odbijen je i Gostiljčev zahtev za novo psihijatrijsko veštačenje od strane nezavisnog tima psihologa sa medicinskih fakulteta u Kragujevcu ili Nišu. I Sudsko veće i Tužilaštvo smatraju da je nalaz veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu dovoljan, jasan i bez kontradiktornosti.

Predstavnici Tužilaštva su, takođe, izvršili promenu opisa krivičnog dela u optužnici iz koje je na osnovu nalaza veštaka izbačen element svireposti. Đurić je rekao da je razumeo optužnicu i nije imao ništa novo da kaže.Time se došlo do završnih reči gde su predstavnici Tužilaštva bili spremni da je iznesu, dok je advokat optuženog Gostiljac zatražio dodatni period da se pripremi.

Predsedavajuća Sudskog veća Gordana Kojić je iznela lično mišljenje da su učesnici u procesu imali dovoljno vremena za pripremu, ali je ipak zakazala iznošenje završnih reči za 12. jun u Višem sudu u Subotici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track