OTAC DEVOJKE IZ SENTE: Ćerkin nestanak bio mi je teži od ratišta
Foto: Sasa Urosev

Robert Gasman

OTAC DEVOJKE IZ SENTE: Ćerkin nestanak bio mi je teži od ratišta

Crna Hronika -
Najvažnije je da je Kristina živa i da nije povređena, ali opet se mnogo brinem za njeno zdravlje, rekao je Robert

SENTA - Četiri meseca na hrvatskom ratištu koja sam kao pripadnik JNA proveo u okolini Benkovca, Šibenika i Drniša, gde sam sreo i generala Ratka Mladića, a potom ratne strahote preživeo u Baranji, nisu ništa u poređenju s proteklim danima, ispunjenih neizvesnošću i strahovanjem za ćerku Kristinu. Nikome ne bih poželeo ništa slično - kaže Robert, otac Kristine Fenjsaroši (20), koja je posle četiri dana pronađena u Londonu.Robert i njegova supruga Timea ne mogu da dočekaju trenutak kada će Kristina ponovo biti s njima i mlađom sestrom Tamarom.Brinu za njeno zdravlje- Za London putujem u sredu avionom iz Budimpešte. Tamo ću boraviti kod naših zemljaka iz Srbije. Najvažnije je da je Kristina živa i da nije povređena, ali opet se mnogo brinem za njeno zdravlje. U zavisnosti od dijagnoze i onoga što budu rekli lekari, znaćemo kada ćemo moći da se vratimo u Sentu - priča Robert.On objašnjava da su mu Kristinini drugovi javili da lekari o njenom zdravstvenom stanju mogu da razgovaraju isključivo s roditeljima.

- U glavi mi je potpuni haos, ali moram da ostanem pribran. Najbitnije je što ću uskoro zagrliti i izljubiti Kristinu - iskren je naš sagovornik.Pomogao im Igor JurićRobert ističe da će za njega biti merodavno samo ono što mu bude rekla ćerka.- Ni u šta ne verujem dok iz Kristininih usta ne čujem šta joj se zapravo dogodilo u Londonu - rekao je Robert.Majka Timea kaže da su im moralnu i novčanu podršku pružili mnogi ljudi.

- Svima sam zahvalna, ali moram da izdvojim Igora Jurića, Tijaninog oca. On nas je pozvao telefonom, rekao da je u mislima s nama i da je spreman da nam pomogne. Na kraju je omogućio kontakt s bolnicom u kojoj je smeštena Kristina - kaže Timea, koja se ne razdvaja od ćerkine slike.(S. U.)

Kristina i dalje u bolniciNAVIJALA ZA NOLETAKristina Fenjsaroši i dalje se nalazi u jednoj bolnici u Londonu.- Malo mi je bolje. Dolaze mi prijatelji u posetu, a u nedelju sam gledala Novaka Đokovića i navijala za njega. Jedva čekam da mi dođe otac i da se vratim kući - rekla je Kristina, koja je u jučerašnjoj ispovesti za Kurir rekla da joj je prošle srede, kad je krenula na posao, pozlilo na ulici u Londonu i da se osvestila u bolnici posle četiri dana.(J. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja