Načelnik PU Sombor o poteri: Ponosan sam na policajce, kao što je i ceo MUP Srbije!
Foto: Youtube

Saša Dmitrašinović pohvalio službenike

Načelnik PU Sombor o poteri: Ponosan sam na policajce, kao što je i ceo MUP Srbije!

Crna Hronika -
To je naš posao, da radimo u službi građana i da zaštitimo decu, ali sam ponosan na svoje kolege, kao što je i ceo MUP Srbije

SOMBOR - Saša Dmitrašinović, načelnik Policijske uprave Sombor, kaže za Kurir da je ponosan na policajce i način na koji su pristupili privođenju Ivana Đ. koji je službenom "ladom nivom" JVP "Vode Vojvodine" udario dečaka na pešačkom prelazu, pa pobegao.

- To je naš posao, da radimo u službi građana i da zaštitimo decu, ali sam ponosan na svoje kolege, kao što je i ceo MUP Srbije - rekao je načelnik.Dmitrašinović kaže da je filmska potera u kojoj su učestvovali svi raspoloživi pripadnici saobraćajne policije i UKP, trajala dva sata.

- Dečak je povređen oko 10.30 sati. Odmah smo krenuli u potragu, a na terenu su bile i starešine. Vozač "lade" bežao je sporednim putevima. Cilj nam je bio da ga bezbedno zaustavimo na mestu gde nema mnogo ljudi i da prilikom bekstva nikog ne povredi, ne izazove drugu saobraćajnu nezgodu ili neko teže krivično delo - kaže Dmitrašinović. Načelnik objašnjava da su policijske patrole kod Bačkog Monoštora opkolile vozača "lade", koji se zaustavio.

- Nije imao gde! Imao je mogućnost da se preda ili da krene vozilom na policajce koji su pešice išli ka njemu. Tad je krenuo u rikverc, a policajci su mu, kako bi se spasili, pucali u gume. Skočili su u stranu i ugruvali se - kaže Dmitrašinović. Ivan Đ. je zadobio ogrebotinu na butini. Nakon analize krvi biće utvrđeno koliko je imao alkohola u krvi.

(Z. N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track