POSLE NAPADA NA PARKINGU INFEKTIVNE: Lekar silovatelj pušten na slobodu
Foto: Profimedia

Viši sud ukinuo pritvor

POSLE NAPADA NA PARKINGU INFEKTIVNE: Lekar silovatelj pušten na slobodu

Crna Hronika -
Dr Ratomir Popović, protiv kog je podignuta optužnica, proveo je dva meseca u pritvoru zbog opasnosti da bi na slobodi mogao da ponovi krivično delo

BEOGRAD - Viši sud ukinuo je pritvor lekaru Ratimiru Popoviću (46), koji je optužen da je na parkingu ispred Infektivne klinike silovao Tanju M. (31).

Odluka o ukidanju pritvora usledila je pošto je Više tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Popovića, koji je uhapšen početkom aprila.

Dva meseca Popović je proveo u pritvoru zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da ponovi krivično delo. Tužilaštvo je odmah uložilo žalbu na odluku Višeg suda, a sledeće nedelje biće poznato da li je uvažena.

Popović, koji je kao lekar opšte prakse zaposlen u jednoj privatnoj beogradskoj klinici, optužen je da je 3. aprila silovao Tanju M. u svom automobilu. Žrtvu je upoznao prethodne noći u jednom kazinu, gde su se oboje kockali, a silovao je kada joj je ponudio prevoz do kuće.

Žena je ispričala policiji da je, osim seksualnog, bila i žrtva fizičkog zlostavljanaja, odnosno da ju je Popović i pretukao. Popović je tvrdio da je seks bio na dobrovoljnoj bazi.

Ilustracija: shutterstock
Ilustracija: shutterstock

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track