ZARAĐUJU NA MRTVIMA: Advokati opsedaju rodbinu i već se nude da naplate odštetu Turčinu!
Foto: M.M./Kurir

BRUKA I SRAMOTA

ZARAĐUJU NA MRTVIMA: Advokati opsedaju rodbinu i već se nude da naplate odštetu Turčinu!

Crna Hronika -
Bez trunke sažaljenja prišao mi je čovek i rekao da mogu da tužim vozača šlepera i dobijem veliki novac - priča rođak jednog od stradalih Leskovčana

NIŠ - Nisam još došao k sebi posle smrti rođaka, a već me je zvalo nekoliko advokata i ponudilo pomoć kako bih naplatio milionsku odštetu od vozača turskog šlepera jer je izazvao stravičan udes kod Niša - priča za Kurir ogorčeni rođak jednog od četvorice Leskovčana koji su u petak poginuli na auto-putu.Iako se zvanična istraga ne izjašnjava o okolnostima nesreće, prema opštim procenama, za nesreću je kriv vozač šlepera. To su verovatno na osnovu saznanja i krugova bliskih istrazi procenili i neki niški advokati. Rodbina stradalih je ogorčena jer, kako kažu, „navaljuju na njih kao lešinari“.Nude se i u bolnici- Jedan niški advokat sreo me je danas u bolnici i ponudio da zastupa mog rođaka u procesu protiv vozača turskog šlepera. Naglasio je da može da se uzme velika odšteta za poginule i raspitivao se kako da dođe u kontakt i sa njihovim porodicama. Bio sam šokiran, čovek je teško povređen, a oni razmišljaju o odšteti - rekao je sagovornik Kurira.I jedan od bliskih rođaka stradalog u nesreći već je imao sličan „kontakt“!- Ljudi moji, da li je ovo moguće?! Dan pre sahrane rođaka, bez trunke sažaljenja jedan advokat mi rekao je da mogu da naplatim milionsku odštetu - priča naš sagovornik.

U leskovačkim selima Bobište, Bogujevac, Gornja Stopanja i Razgojna juče su sahranjena četiri radnika leskovačke firme „Centum“ koji su nastradali u petak ujutro na auto-putu Niš-Beograd. Sahranama je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi.- Hitna pomoć je non-stop dežurala na poslednjim ispraćajima tragično stradalih. I meštani sela su u neverici, ne mogu da veruju da njihovih rođaka i komšija više nema - pričaju naši sagovornici iz tužne povorke.Povređeni se oporavljajuDvojica preživelih, vozač turskog šlepera Mehmed Z. (62) i Aleksandar Jovanović (28) iz Leskovca, takođe radnik firme „Centum“, nalaze se na intenzivnoj nezi odeljenja neurohirurgije i ortopedije Kliničkog centra u Nišu. Prema izveštajima lekara, njihovo stanje je stabilno.

BIZARNO Trka za novcem od odštete I AGENCIJE POZIVAJU PORODICE STRADALIHDamir Okanović iz Komiteta za bezbednost u saobraćaju kaže da u Srbiji ne postoji propis koji striktno definiše odštetu koja se dobija po stradaloj osobi.- Sudska praksa nam govori da bliski srodnici imaju pravo na naknadu duševnog bola zbog gubitka bliske osobe u iznosu od šest do osam hiljada evra. Pravo na to polažu roditelji, deca, supružnici, kao i braća i sestre nastradalih dok žive u zajednici. To bi bilo prosečno 7.000 evra plus troškovi sahrane i podizanja spomenika i održavanja pomena - rekao nam je Okanović.On objašnjava da advokati i agencije koje se bave posredovanjem svakodnevno zovu porodice preminulih.- Dešava se da povodom jednog nastradalog kontakt dobije više agencija, pa dolazi do svojevrsne „trke“ ko će biti prvi - kaže Okanović.(J. I.)

Negira krivicuTURSKI VOZAČ: NISAM VIDEO KOMBIJE U ZAUSTAVNOJ TRACI!Kako saznajemo, priče preživelog radnika Aleksandra Jovanovića i turskog vozača se znatno razlikuju. Jovanović je rekao da su vozila bila parkirana u zaustavnoj traci i propisno označena. Turčin, međutim, tvrdi da ih uopšte nije video. Po njemu, nije bilo nikakve signalizacije koja bi označavala da ima vozila na zaustavnoj traci i primetio ih je tek kada je naleteo na njih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track