OTAC NESTALE DEVOJKE IZ LONDONA: Kristina i dalje ne zna šta se dogodilo, pasoš joj je nestao
Foto: Privatna Arhiva

Spremaju se za povratak

OTAC NESTALE DEVOJKE IZ LONDONA: Kristina i dalje ne zna šta se dogodilo, pasoš joj je nestao

Crna Hronika -
Ukoliko joj mađarski konzulat izda privremeni dokument, jer joj je pasoš nestao, u Sentu bi trebalo da doputujemo narednog vikenda- kaže otac Kristine Fenjasaroši

LONDON: Kristina i dalje ne zna šta joj se zapravo dogodilo 3. juna na ulici, kad je iz stana krenula na posao u jedan londonski hotel. Ni ja ne znam šta da mislim. Grlim je u bolnici, do koje putujem pedesetak kilometara svakog drugog dana da budem sa njom. Jako se brinem i za njenu majku Timeu. Njoj u Senti sa našom mlađom ćerkom nije lako. Trne od brige. Rovitog je zdravlja. Svi smo ovo teško podneli- kaže za Kurir otac Kristine Fenjsaroši, Robert.

On se od protekle srede nalazi u Londonu i nestrpljivo očekuje trenutak kada će ćerku vratiti kući. O Kristininom zdravstvenom stanju ne želi da govori:

-To nije tema za medije. Razumite me - jasan je Robert.

Za Kristininog oca sada je najveći problem da obezbedi privremenu putnu ispravu, jer joj je nestao mađarski pasoš sa kojim je i doputovala u London da radi:

-Tolike muke imam sa njenim odlaskom kući da se to rečima ne može opisati. Ukoliko joj mađarski konzulat izda privremeni dokument, za vikend bi trebalo da doputujemo u Sentu- kaže otac.

Nakon Kristininog nestanka, a potom javljanja roditeljima iz bolnice, u Robertovoj glavi još uvek ne mogu da se sklope sve kockice neugodnog mozaika:

-Prvo mi je javljeno da je kidnapovana. Tu je i verzija sa njenom depresijom u vezi sa boravkom u velikom gradu, odvojenosti od nas i mlađe sestre, nesuglasica na poslu... Imam utisak da neki ljudi ne govore istinu, ali mi je sada primarno da obezbedim privremeni dokument i vratim je kući. Bitno je da se Kristina dobro oseća. I dalje je u bolnici. Jedva čeka povratak kući. Još jednom želim da se svima u Srbiji i ovde u Londonu, zahvalim što su bili uz nas- poručuje Robert.

Agencija pošteno isplatila novac

Tokom boravka u Londonu, posetio sam agenciju preko koje je Kristina radila. Moram da naglasim da su pošteno isplatili novac koji je ćerka zaradila. Netačno je da je za tri nedelje zaradila samo 32 funte. Toliko je najpre dobila, jer je tek počeka da radi. Plata svake nedelje leže na račun. U agenciji su mi ispisali ček na 200 funti. Nisu se o nju ogrešili- podvlači Robert.

(S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track