REZULTATI OBDUKCIJE: Mali Stefan se utopio nesrećnim slučajem
Foto: MUP Srbije

Utvrđen uzrok smrti

REZULTATI OBDUKCIJE: Mali Stefan se utopio nesrećnim slučajem

Crna Hronika -
Povrede koje su otkrivene na njegovom telu nastale su najverovatnije od podvodnog granja i priobalnog šiblja u momentu utapanja

BELA CRKVA - Stefan Ilić (12) iz Banatske Subotice utopio nesrećnim slučajem u kanalu reke Karaš i zbog nepostojanja dokaza o nasilnoj smrti Tužilaštvo u Pančevu neće pokrenuti istragu o ovom slučaju.

Time je isključena svaka mogućnost da je dečaka neko gurnuo u reku, ili udavio. Povrede koje su otkrivene na njegovom telu nastale su najverovatnije od podvodnog granja i priobalnog šiblja u momentu utapanja.

Tužilac Gordana Čolić navodi da nema dokaza da je mali Stefan ubijen.

- Mi sada čekamo izveštaj policije i obdukcioniste nakon koga ćemo doneti odluku o tome da nije bilo otmice u ovom slučaju jer je to jedino što možemo da uradimo nakon priznanja dečakovog brata da je sve izmislio. Kako dečak ima devet godina protiv njega istraga ne može biti pokrenuta i on ne može da odgovara - kaže Čolićeva.

- Jedino za šta Ilićevi roditelji mogu odgovarati je lažno prijavljivanje otmice, u slučaju da država pokrene parnični postupak protiv njih - kaže naša sagovornica. Ona ističe da je u slučaj uključen Centar za socijalni rad.

- Porodica Ilić je već korisnik usluga Centra, a sada su oni dobili nalog da urade porodičnu anamnezu kako bi utvrdili da li su roditelji sposobni za vršenje roditeljske dužnosti - rekla nam je Čolićeva.

(EPK/ J.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track