HARADINAJ IZ SLOVENIJE: Nisam uhapšen, samo sam zadržan na aerodromu
Foto: Fonet

Javio se iz Ljubljane

HARADINAJ IZ SLOVENIJE: Nisam uhapšen, samo sam zadržan na aerodromu

Crna Hronika -
Čišćenje lista poternica sa sloveničkog sistema zahteva vreme. Ja ću se prvim sledećim avionom vratiti u Prištinu, tvrdi predsednik Alijanse za budućnost Kosova

LJUBLJANA - Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj demantovao je da je uhapšen u Sloveniji, vraćajući se iz zvanične posete Nemačkoj.

Haradinaj je u rekao da je zadržan na ljubljanskom aerodromu na osnovu naloga za hapšenje srpskih vlasti iz 2006 godine.

Haradinaj je kazao da ga slovenačke vlasti drže već nekoliko sati na aerodromu, te da čeka na procedure za njegovo oslobađanje.

"Ja nisam uhapšen, međutim čišćenje lista poternica sa sloveničkog sistema zahteva vreme. Ja ću se prvim sledećim avionom vratiti u Prištinu", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je zadržan na aerodromu u Ljubljani, a prištinski mediji navode da će u 18.00 biti izveden pred slovenački sud.

U zvaničnoj službenoj zabelešci o privođenju predsednika Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja navodi se da je on priveden po poternici koju je izdao Interpol Beograd 8. oktobra 2004. godine.

Foto: N1
Foto: N1

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track