Najnovije vesti

PRIMANJE MITA: Sudiji Blažiću mesec dana pritvora
Foto: Kurir/Nemanja Pančić

Specijalni sud

PRIMANJE MITA: Sudiji Blažiću mesec dana pritvora

Crna Hronika
Blažiću je pritvor određen zbog okolnosti koje ukazauju da bi mogao da utiče na svedoke, ali i da ponovi krivično delo za koje se sumnjiči

BEOGRAD - Specijalni sud je odredio je danas pritvor do 30 dana sudiji Branislavu Blažiću, osumnjičenom za zahtevanje i primanje mita.

Kako su saopštili iz Specijalnog suda, Blažiću je pritvor određen zbog okolnosti koje ukazauju da bi mogao da utiče na svedoke, ali i da ponovi krivično delo za koje se sumnjiči.

Odlukom suda pritvor je određen i Đorđu Matiću, kao i njegovom sinu Zoranu zbog opasnosti od bekstva, jer su juče uhapšeni prilikom pokušaja da napuste zemlju na graničnom prelazu Horgoš, kao i da bi mogli da utiču na svedoke i ponove krivično delo.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je sinoć istragu protiv Blažića zbog sumnje da je od kraja aprila do polovine juna zahtevao i primio nagradu i uticao da se u krivičnom postupku protiv Đorđa Matića donese povoljna odluka po okrivljenog.

Naredba za sprovođenje istrage je doneta i protiv okrivljenih Zorana i Đorđa Matića zbog sumnje da su na ime ove usluge dali nagradu sudiji Blažiću, u ukupnoj vrednosti od 1.700 evra.

Sudija Blažić je sudija Višeg suda u Beogradu. On nije prošao reizbor 2010, ali je odlukom Ustavnog suda vraćen na posao.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...