ČOVEK ZVER: Ovo je monstrum koji je ubio bebu!

Stravično: Preminula pretučena beba, otac uhapšen

ČOVEK ZVER: Ovo je monstrum koji je ubio bebu!

Crna Hronika -
Kurta Kurteši (25) osumnjičen da je nasmrt prebio jednogodišnjeg sina. Godinama je krvnički zlostavljao i suprugu Gordanu (36). Nesrećnu ženu brutalno maltretirao i u vreme kada je bila trudna

BEOGRAD - Kurta Kurteši (25) iz Zemun polja, koji je uhapšen zbog sumnje da je nasmrt prebio jednogodišnjeg sina, godinama je zlostavljao suprugu Gordanu (36) jer je sumnjao u to da je dete njegovo, saznaje Kurir. Kurteši je brutalno tukao i vezivao Gordanu čak i sad, dok je trudna s njihovim četvrtim detetom!Kurta Kurteši je uhapšen, a Gordanu je s trogodišnjim sinom juče preuzeo centar za socijalni rad.Mrzeo svoje deteKomšije koje smo juče zatekli u blizini Kurtešijeve kuće kažu da on s Gordanom ima troje dece - ćerku (6), sina (3) i bebu koja je preminula, a četvrto je na putu.- Kurteši je narkoman koji je do novca dolazio sitnim krađama i sakupljanjem sekundarnih sirovina. Tog dana bio je s mojim mužem na otpadu oko 8.30 i vratili su se oko 10 sati. Dečaka nije voleo jer je sumnjao u to da je njegov sin - rekla je za Kurir komšinica Kurtešijevih.Ona objašnjava da je Gordana, dok je bila trudna, živela kod svojih roditelja u Obrenovcu i da se tamo porodila, kao i da je kasnije zbog ćerke i sina došla ponovo da živi s njim i ponovo ostala trudna.Druga komšinica navodi da je Gordana kobnog dana otišla u narodnu kuhinju po hranu i da je dete našla u krevecu, a Kurteši je ležao na krevetu.- Dete je bilo modro i jedva je davalo znake života. Umila ga je, ali kako je dete i dalje bilo polumrtvo, zvala me je da joj pomognem. Mališan je na sebi imao majčicu i mnogo modrica. Rekla sam im da dete odmah vode kod lekara i svi su otišli u bolnicu - priseća se uznemirena žena i dodaje da se sve to dešavalo u sredu.Nije smela da ga prijaviSagovornica Kurira navodi da je čula Gordanu kako radnicima centra za socijalni rad priča da je Kurteši stalno maltretirao D. M.- Rekla je da je i nju vezivao za krevet i tukao, ali da nije smela da prijavi nasilje jer bi je Kurteši tek tad ubio. Mi u komšiluku nikad ništa nismo čuli zato što je on nikad nije tukao u dvorištu, a nikad nismo videli ni da maltretira dete, mada je ono i ranije imalo modrice - kaže komšinica, dok Kurtešijev ujak, koji je insistirao na anonimnosti dodaje:- Mnogo mi je žao deteta. On ih je sve maltretirao zbog droge. Tukao je trudnu ženu, ali niko od nas nije mogao ništa da uradi jer se Gordana plašila da ga bilo ko od nas prijavi.

REAGOVALI Gradski centar za socijalni rad preuzeo briguMAJKA I DETE SU ZBRINUTIU Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu kažu da nisu imali prijave niti bilo kakva saznanja u vezi sa porodičnim nasiljem, zanemarivanjem i zlostavljanjem dece u porodici Kurteši.- Po saznanju za tragediju koja se dogodila, stručni radnici izašli su na teren i preuzeli brigu o majci i maloletnom detetu. Shodno proceni stručnog tima, smešteni su u ustanovu socijalne zaštite Materinski dom - naveli su Centru, dok je koordinatorka sigurnih kuća Vesna Stanojević, kako kaže, ostala u šoku:- Ovo je druga beba ove godine koja je nastradala u porodičnom nasilju. Mi stalno govorimo o podizanju nataliteta, a očigledno ne vodimo računa o deci iz rizičnih porodica. Ukoliko majka bebe bude zatražila pomoć, smestićemo je u sigurnu kuću i pokušati da joj pomognemo.

Hronologija/Strašne povredeMALIŠAN JE BRUTALNO PRETUČEN U SREDU OKO 16 SATIPrebačen je u Urgentni centar, gde mu je operisana jetra i izvađena slezinaImao je povrede čeone i slepoočne kosti

Lagao policijuBIO SAM PIJANKurteši je u policiji najpre rekao da se igrao s detetom i da je ono palo na pod. Međutim, kasnije je rekao da je bio pijan i da je pio lekove protiv depresije, te da nije znao šta radi. Najstarije Kurtešijevo dete njegov otac odveo je pre nekoliko meseci u Nemačku.- Živeli su tu svi zajedno, ali njegov otac nije mogao više da izdrži ponašanje svog sina i odveo je unuku da je spase - kažu komšije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track