Zadavio ženu kablom, dobio 20 godina zatvora
Foto: Slađana Stojan

Presuda Višeg suda u Novom Sadu

Zadavio ženu kablom, dobio 20 godina zatvora

Crna Hronika -
Velimir Vukić (49) iz Novog Sada osuđen juče zbog brutalnog ubistva bivše supruge Zdenke Sljuke (40), izbegao najtežu kaznu

NOVI SAD - Velimir Vukić (49) iz Novog Sada osuđen je juče u novosadskom Višem sudu na 20 godina zatvora za ubistvo bivše žene Zdenke Sljuke (40), koju je zadavio kablom od kompjutera u decembru 2014.- Ubio sam je zato što me je tog dana vređala i rekla mi da se iselim iz stana do ujutru. Inače, stan je ona iznajmila s naša dva sina kad smo se razveli. Sad se kajem, ali mi je puko film. Ubio sam je i to je to - rekao je Vukić.

U optužnici se navodi da je Velimir psihički zlostavljao Zdenku pre nego što ju je ubio tako što ju je stalno pratio i na poslu gde je radila kao medicinska sestra.Kobnog dana, dok su deca bila s tetkom, on je iskoristio trenutak.- Prišao sam joj otpozadi, prebacio preko glave kabl od kompjutera i davio sve dok nije umrla - kazao je ubica.

Nakon ubistva on je mirno posmatrao mrtvu Zdenku.- Pokušavao sam nekoliko puta da se ubijem. Ovako sam sada nju ubio i neću više imati s kim da se svađam. I nije mi bitno šta će deca misliti o meni, važno je da sam ja uradio ono što sam hteo - poručio je Velimir.(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track