ODBIJEN VLADA JAPANAC: Ostaje u kućnom pritvoru, suđenje se nastavlja 8. septembra
Foto: Arhiva Kurira

Treći osnovni sud

ODBIJEN VLADA JAPANAC: Ostaje u kućnom pritvoru, suđenje se nastavlja 8. septembra

Crna Hronika -
Jovanoviću je kućni pritvor, odnosno mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor određena 24. aprila, nakon što je skoro devet meseci bio u pritvoru, nakon hapšenja u avgustu prošle godine zbog optužbi za iznudu i protivpravno hapšenje žene

BEOGRAD - Treći osnovni sud u Beogradu odbio je danas predlog odbrane Vladimira Jovanovića zvanog Vlada Japanac da mu se ukine kućni pritvor u kojem je od kraja aprila i zakazao nastavak suđenja za 8. septembar.

Jovanoviću je kućni pritvor, odnosno mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor određena 24. aprila, nakon što je skoro devet meseci bio u pritvoru, nakon hapšenja u avgustu prošle godine zbog optužbi za iznudu i protivpravno lišenje slobode jedne žene sa Novog Beograda.

Suđenje Jovanoviću i još dvojici optuženih danas nije moglo da se održi zbog izostanka optuženog Aleksandra Grahovca, koji je obavestio sud da je imao infarkt.Pored njih dvojice optužen je i Nenad Milošević.

Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora za Jovanovića, tri za Aleksandra Grahovca i godinu i 10 meseci za Nenada Miloševića, koji ranije nije osuđivan.

Oni se terete sa su od oštećene iznudili 710 evra i oko 4.000 dinara.Jovanović je inače zbog istog krivičnog dela - iznude već izdržao dve godine u zatvoru, jer je bio osuđen zbog iznude 50.000 evra od vlasnika "Maksis taksija" Nenada Mikića u aprilu 2005. godine.

Bio je u bekstvu, ali je uhapšen u Španiji i krajem 2010. izručen je Beogradu.

U medijima i na suđenjima pred Specijalnim sudom pominjan je kao blizak surčinskom i zemunskom kriminalnom klanu.Jovanović je ranije hapšen i zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju atentata na Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine, ali pošto za to nije bilo dokaza, posle šest meseci provedenih u pritvoru, pušten je na slobodu.

Kasnije je tužio državu i dobio odštetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja