(VIDEO) IVANA BUHA OPTUŽILA MUŽA: Čume je umešan u dva ubistva
Foto: Zorana Jevtić I Dado đilas

Pregovarao i o predaji Šarića

(VIDEO) IVANA BUHA OPTUŽILA MUŽA: Čume je umešan u dva ubistva

Crna Hronika -
Ona je na konferenciji iznela optužbe da je Ljubiša Buha Čume bio umešan u ubistva Zorana Petrovića Šempe i Branislava Lainovića Dugog, kao i da joj je dokaze za te likvidacije dao svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi

BEOGRAD - Ivana Buha supruga Ljubiše Buhe Čumeta na konferenciji za novinare koja je održana danas iznela je niz optužbi na račun svog supruga.

Ona je na konferenciji iznela optužbe da je Ljubiša Buha Čume bio umešan u ubistva Zorana Petrovića Šempe i Branislava Lainovića Dugog, kao i da je učestvovvao u pregovorima oko predaje Darka Šarića, druženja sa Dragoslavom Kosmajcem i Naserom Keljmendijem kome se sudi u Prištini.

- Ljubiša Buha je umešan u ubistva Zorana Petrovića Šempe koji je ubijen u Surčinu 1998 i Branislava Lainovića Dugog koji je likvidiran ispred hotela Srbija 2000. godine, a sa Rodoljubom Milovićem i specijalnim tužiocem Jovanom Prijićem je tokom priprema za svedočenje u procesu ubistva Đinđića dogovorio da se taj slučaj ne otvara - rekla je Ivana Buha na konferenciji za medije.

Čume je, prema njenim rečima, preko Rodoljuba Milovića, koji je do juna 2014. godine bio načelnik Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, kontaktirao sa Šarićevim ljudima u Cenoj Gori kako bi dogovorili njegovu predaju., Milović je, tvrdi Ivana Buha, obećavao Šariću kaznu od pet godina u zamenu za pet miliona evra

Ona je dodala da je svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi, dao dokaze za ta ubistva, a da je izvesni Rade Petošević istopio pištolj kojim je ovo ubistvo počinjeno.

Ivana Buha je dodala i da je njen suprug u dugogodišnjim prijateljskim vezama sa narko bosom Naserom Keljmendijem, koga smu zajedno više puta posećivali u Sarajevu i Turskoj.

- Keljmendi je od Čumeta tražio nekoliko ljudi koji bi za njega radili likvidacije i Čume mu je poslao svog čoveka, Sandokana iz Šapca, koji je za Keljmendijev račum ubio izvesnog Ćelu. Kada je Sandokan uhapšen, zaplenjen mu je automobil koji mu je Čume poklonio - izjavila je Ivana Buha na konferenciji za medije.

Osim detalja oko ubistva za koje optužuje svog supruga Ivana Buha se osvrnula i da njen suprug i dalje ne da da vidi svoje dete, da drži isključen telefon.

( Z.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track