HOROR U SELU BARELIĆ KOD VRANJA: Polio prijatelja benzinom, pa ga zapalio
Foto: Aleksandar Davinić

Stravični pokušaj ubistva

HOROR U SELU BARELIĆ KOD VRANJA: Polio prijatelja benzinom, pa ga zapalio

Crna Hronika -
Znali su i ranije da se posvađaju, oko raznih stvari. Bili smo šokirani kada smo začuli zapomaganje, a potom ugledali živu buktinju, priča Mile N. koji se te kobne noći zadesio na mestu ovog napada

VRANJE – Kao iz filme strave i užasa. Boban Jović (22) iz sela Surdul, kod Vranja, nakon kratke prepirke u centru planinskog sela Barelić, ispred kancelarije mesne zajednice, za tren je isčezao, a zatim se pojavio sa kanticom u ruci i na zaprpašćene prisutnih ispred seoske prodavnice polio je benzinom prijetelјa Dragana Stojanovića (43) iz susednog sela Viševce i zapalio upljačem.

- Sve se događalo munjevitom brzinom. Znali su i ranije da se posvađaju, oko raznih stvari, radili su trange’frange. Bili smo šokirani kada smo začuli zapomaganje, a potom ugledali živu buktinju, priča Mile N. koji se te kobne noći zadesio na mestu ovog napada.

Ljudi su se hvatali za glavu, nekoliko prisebnih je priskočilo u pomoć povređenom Drganu kojeg su od ranije poznavali.

Nakon što je zapalio prijatelja, Boban se pod okriljem mraka dao u bekstvo. Neki su mu vikali da nije trebao ovo da uradi, ali on se žurnim koracima udalji.

Pričaju juče ispred prodavnice u Bareliću meštani koji su nekoliko sati, kako kažu, zbog ‘’piromana’’ živeli u strahu. Jer, bojali su se jer nisu znali šta sve može da mu padne na pamet.

- Prvo smo gledali da teško povredjenog Dragan zbrinemo do lekara, a onda smo pozvali i policiju, pričaju meštani Barelića.

U vranjskoj policiji su odmah organizovali potragu za piromanom. Sutradan je Jović, nakon jednodnevnog bekstva, uhapšen i priveden kod sudije gde mu je sudija Nada Čović, zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju odredila pritvor od 30 dana.

Sa opekotinama Dragan Stojanović je zbrinut u vranjsku Bolnicu.

Po rečim dr Nenad Nedeljković, specijaliste opšte hirurgije pacijent je sa opekotinama zbrinut na odeljenju Hirurgije i on životno nije ugrožen, međutim, zbog specifičnosti povreda koje je zadobio pod stalnim je nadazorom lekara.

Kako je ‘’Kuriru’’ rečeno, povređeni Stojanović je istražnim organima izjavio, da mu je navodno, Jović pretio da će mu se osvetiti.

Izvor ‘’Kurira’’ blizak istrazi, napominje da se povodom ovog slučaja koji je šokira meštane više vranjskih planinskih sela, isptuju svi detalji uzroka ovog pokušaja ubistva.

(A. D.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track