ISPORUČEN HRVATSKOJ: Kapetan Dragan u Zagreb sleteo bez lisica
Foto: Printscreen-n1 I Vlada šporčić

U Sidneju ga preuzela hrvatska policija

ISPORUČEN HRVATSKOJ: Kapetan Dragan u Zagreb sleteo bez lisica

Crna Hronika -
Vasiljković je u Frankfurtu u avion ušao prvi, što je uobičajeno, pa su se onda ukrcali i ostali putnici

ZAGREB - Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, sleteo je danas na zagrebački aerodrom Pleso letom iz Frankfurta odakle će put nastaviti za Split.

Vasiljković je avionom Kroacija erlajnza sleto u Zagreb u 11.40 sati. Dok je avion rulao prema fingeru u vazduhu se nalazio helikopter koji je dopratio avion do same aerodromske zgrade.

- Bio je u pratnji četiri policajaca i nije imao lisice na rukama. Atmosfera u avionu je bila u redu. Vasiljković je u Frankfurtu u avion ušao prvi, što je uobičajeno, pa su se onda ukrcali i ostali putnici, ispričao je jedan od putnika.

Dejan Đurić putnik iz aviona je rekao da on smatra da većina u avionu nije ni primetila da se sa njima vozi Vasiljković.

- Dragan Vasiljković poznatiji kao Kapetan Dragan nakon duge pravne bitke pre 9 godina koja je bila teška izručen Hrvatskoj i on će biti procesuiran kao i svaki drugi optuženik, izjavio je hrvatski ministar pravosuđa Orsat Miljenić i dodao da će mu biti zagarantovano pravedno suđenje.

On je dodao da je to prvi put da je Australija izručila svog državljanina za ratne zločine. Miljanić se zbog toga zahvalio australijskim kolegama.

Uprkos ranijim izjavama kako Vasiljković neće izlaziti iz aviona, on je ipak prebačen u jednu od zgrada na zagrebačkom aerodromu. Po Vasiljkovića su došli crnim kombijem koga je pratio policijski automobil.

Prema nezvaničnim informacijama, Vasiljković će u Split biti isporučen istom avionom kojim je stigao. Avion bi trebalo da poleti za 40 minuta. On se nalazi u letelici zajedno sa hrvatskim policajcima.

Prema rečima Vasiljkovićevog advokata po službenoj dužnosti Darka Stanića, on bi trebalo u Split da sleti oko 13.30 sati, a pred istražnim sudijom trebalo da se pojavi u petak ujutro.

Očekuje se da će mu biti određen istražni pritvor.

Vasiljkovića su u sredu ujutro po australijskom vremenu na aerodromu u Sidneju preuzeli hrvatski policajci.

U njihovoj pratnji danas u prepodnevnim satima trebalo bi da sleti na zagrebački aerodrom, nakon čega je predviđeno da bude prebačen u Split, pred čijim sudom se protiv Vasiljkovića vodi istraga.

Vasiljkovićev advokat po službenoj dužnosti Darko Stanić još nije imao kontakt s branjenikom, a prvi put će se najverovatnije s njim videti u petak na saslušanju pred tužiocem.

- Nakon hapšenja na aerodromu u Sidneju, Vasiljković bi u roku od 24 sata trebalo da bude predat pritvorskom nadzorniku, koji o tome obaveštava Županijsko državno tužilaštvo u Splitu, dok bi u roku od 16 sati trebalo da bude saslušan - kaže Stanić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track