PAO KOD ULAZA ZA VIP POSETIOCE EGZITA Poslednji SMS drugu Gde si, izgubio sam se!
Foto: Zorana Jevtić I Fb

Nesreća na Egzitu

PAO KOD ULAZA ZA VIP POSETIOCE EGZITA Poslednji SMS drugu Gde si, izgubio sam se!

Crna Hronika -
Nikola Stasnišić (21) iz Rume nastradao pod nerazjašnjenim okolnostima. Sestra Sanja kaže da se radovao Egzitu i da niko ne zna kako se dogodilo da padne sa 20 metara visine

PETROVARADIN - Nikola Stanišić (21) iz Rume poginuo je u noći između petka i subote, kada je pao s bedema novosadske tvrđave. Mladić se pod nerazjašnjenim okolnostima našao na bedemima izvan ograđenog dela na kom se muzički festival održava, ali niko nije video trenutak kad se nesreća dogodila.- Šta mu se dogodilo, zasad se ne zna. Uglavnom, on je s bedema Petrovaradinske tvrđave, s visine od oko 20 metara, pao na Kameničkom putu, na mestu gde se nalazi ulaz za VIP posetioce. Hitna pomoć koja je bila u blizini brzo je stigla, ali oni su samo mogli da konstatuju smrt - saznaje Kurir.Drugari u šokuSanja Stanišić, sestra nastradalog mladića, kaže da je brata poslednji put videla u petak oko 19.30, kad je izašao iz stana u kojem su živeli u Novom Sadu.- Obožavao je Egzit, bio je pun utisaka. Te večeri, pre nego što je izašao, zagrlio me je čvrsto i rekao: „Lepa moja“, to je bilo kao da mi je četiri puta rekao: „Volim te“ - priča sestra, boreći se da ne zajeca od bola.Sanja kaže da niko od prijatelja s kojima je bio ne zna kako se dogodilo da se Nikola odvoji od društva i padne sa tvrđave. Sestra nije uspela da sazna ni šta se dešavalo od trenutka kada je poslednji put videla brata do pola sata iza ponoći, kada je nastradao.- Njegovi drugovi u potpunom su šoku i niko još ne može da mi kaže šta se dogodilo. Sve što smo saznali čuli smo od policije i ljudi koji su radili istragu. Rekli su nam da alkohol nikako nije mogao da bude uzrok pada, jer moj brat nije bio toliko pijan - kaže sestra i dodaje da joj brat nije koristio narkotike i da veruje da će to potvrditi i toksikološki nalaz.U Nikolinom telefonu, prema rečima njihovog oca Željka, pronašli su poslednju poruku, koju je poslao neposredno pred tragediju.- Poslao je drugu SMS u kom je napisao: „Gde si, izgubio sam se“ - navodi očajni otac, očiju crvenih od suza, i dodaje:Kupio kartu u januaru- Nikola je bio dobar momak, bio je na drugoj godini pravnog fakulteta. Nije bio narkoman niti alkoholičar, bio je kao devojčica. Pretpostavljam da je pogrešno ušao jer se na dva metra od mesta s kog je pao nalazi ograda. Toliko se radovao Egzitu da je još u januaru kupio kartu - priča nesrećni otac.I komšije porodice Stanišić imale su samo reči hvale, kako za nastradalog mladića, tako i za njegovu familiju. Nikola će biti sahranjen na groblju u Rumi u ponedeljak u 13 sati.

Nikolina narukvica
Nikolina narukvica

Nastradao čim je došaoDEVET MINUTA BIO NA EGZITUPorodici nastradalog Nikole Stanišića policija je juče predala narukvicu za ulazak na Egzit, koja je bila na njegovoj ruci kad je pao.- Moj brat je ušao na Egzit u 21 minut posle ponoći. Njegova narukvica očitana je devet minuta pre nego što je pao - objašnjava sestra, držeći kovertu s tragovima krvi u kojoj je narukvica.

Organizatori EgzitaSAUČEŠĆE PORODICIOrganizatori Egzita saopštili su juče da je mladić stradao van ograđenog dela festivala i da duboko saosećaju s porodicom nastradalog.- Mladić se veoma kratko zadržao i nakon što je izašao kroz festivalske kapije, uputio se prema osvetljenom prostoru na kojem se nalazi trajna ograda, a na kraju kojeg se nalazi bedem visok oko 20 metara - navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track