RANJAVANJE NOVINARA U UŽICU: S nožem upao u Skupštinu i nasrnuo na okupljene!
Foto: Printscreen

Napad u Gradskoj kući

RANJAVANJE NOVINARA U UŽICU: S nožem upao u Skupštinu i nasrnuo na okupljene!

Crna Hronika -
Milan Đokić (41) teško povređen kada je pomahnitali Dušan Gujaničić (36) upao na konferenciju za štampu i počeo da vitla sečivom

UŽICE - Milan Ðokić (41), novinar nedeljnika Užička nedelja, teško je povređen juče oko 12 sati kad ga je u zgradi Gradske uprave u Užicu nožem izbo Dušan Gujaničić (36).Napad se dogodio tokom konferencije za novinare, kad je pomahnitali Gujaničić upao u hol i s nožem u rukama nasrnuo na okupljene. Napadač je ubrzo uhapšen, ali još nije poznat motiv napada.Napao potpredsednika- Konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Užica Tihomir Petković i predstavnici ekonomskog kokusa, koje je predvodio potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković. Učesnici su davali izjave za medije. U jednom trenutku u hodnik je ušao napadač, koji je odgurnuo poslanika Dejana Radenkovića, a potom nasrnuo i na Marinkovića. Nasilnik ga je oborio na pod, da bi ga potom šutirao i udarao - kaže jedan od očevidaca.Novinar Đokić pokušao je da odbrani Marinkovića, ali je Gujaničić tad napao njega.- Najpre je poslanik Radenković zgrabio stativ kamere kako bi odgurnuo napadača, a u pomoć mu je prišao i novinar. Napadač je tad nožem ubo Đokića u stomak. Bilo je strašno, novinar je pao, krvario je - pričaju očevici.Pomahnitali Gujaničić potom se uputio ka kabinetu gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića, a okupljeni su pozvali policiju i Hitnu pomoć.- Nasilnik je otišao do prostorije ispred kabineta, pokušavao je da uđe u kancelariju člana gradskog veća, ali nije uspeo. Onda se samo okrenuo i izašao iz zgrade - kaže očevidac.Policija je odmah krenula u potragu za nasilnikom, koga su zabeležile i sigurnosne kamere u zgradi Gradske uprave.- Lisice na ruke stavljene su mu na nekih pola kilometra od te zgrade - kaže izvor Kurira iz istrage.Povređena mu slezinaPovređeni novinar Đokić prevezen je u bolnicu u Užicu.- Zadobio je povrede slezine i zadržan je na odeljenju intenzivne nege. Njegovo zdravstveno stanje trenutno je stabilno - rečeno nam je u bolnici.

Vidoje DrndarevićNAPAD NA SVE PRISUTNEVidoje Drndarević, zamenik gradonačelnika Užica, kaže da ne zna ko je bio meta napada, ali da ovo nije bio napad na pojedinca, već na sve prisutne.- Nisam bio tu tokom napada, ali sam čuo da je nasrnuo na naše goste iz ekonomskog kokusa, a potom i na novinara. Nezvanično sam čuo da je reč o osobi koja nije zdravstveno u redu. Osuđujem svaki napad, do sada u Užicu nije bilo sličnih slučajeva - rekao je Drndarević i naveo da se moraju preduzeti nove mere u vezi s obezbeđenjem Gradske uprave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track