ŠVERCOVAO ILEGALCE: Uhapšen još jedan državljanin Srbije u Mađarskoj
Foto: Vikimedia

Završio u pritvoru

ŠVERCOVAO ILEGALCE: Uhapšen još jedan državljanin Srbije u Mađarskoj

Crna Hronika -
Mađarska policija na putu prema Budimpešti zaustavila je automobil u kome su se nalazila šestorica Iračana i srpski državljanin koji ih je prevozio

SUBOTICA - Još jedan državljanin Srbije uhapšen je u Mađarskoj i protiv njega je pokrenut postupak zbog krijumčarenja ilegalnih migranata.

Kako je saopštila Policijska kapetanija Županije Bač-Kiškun, u okolini naselja Lajošmiže, na putu ka Budimpešti, zaustavljeno je jedno vozilo kojim je upravljao 47-ogodišnji državljanin Srbije, a u kojem se nalazilo šestoro državljana Iraka, koji nisu mogli da dokažu svoj legalan boravak u Mađarskoj.

Iračani su podneli zahtev za izbeglički status i predati u nadležnost imigracionih organa. Protiv državljanina Srbije, koji je u pritvoru, pokrenut je postupak zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo krijumčarenja ljudi.

Na teritoriji ove županije tokom proteklog dana uhvaćeno je ukupno 93 ilegalnih migranata, najviše iz Avganistana, Pakistana i Sirije.

Na teritoriji Županije Čongrad juče je otkriveno 838 ilegalnih migranata, među kojima 126 dece.

Najveća grupa uhvaćena je oko 4.30 sati u okolini Reskea, a u njoj su bila 94 državljana Sirije koji su ilegalno prešli “zelenu” granicu Srbije i Mađarske. Na teritoriji ove zemlje juče je otkriveno ukupno 995 ilegalnih migranata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track