ISTRAGA U BEOGRADU I BERLINU: Da li je čovek koji je nađen mrtav u Borči nemački tajni agent?!
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Telo bilo u fazi raspadanja

ISTRAGA U BEOGRADU I BERLINU: Da li je čovek koji je nađen mrtav u Borči nemački tajni agent?!

Crna Hronika -
Policija je otkrila i da je ovaj Nemac istraživao kretanje ruskih podmornica i terorističku organizaciju Islamska država, a u njegovom stanu pronađeno je nekoliko laptopova, tableta, preko 15 kartica za banke, od kojih je 5 bilo u funkciji i više nemačkih i srpskih pasoša

BEOGRAD - Iako je nađen mrtav 3.jula, policija je tek prekjuče otkrila sumnjiva dokumenta i fotografije i mape, ali i policijsku značku SR Nemačke koja glasi na izvesnog Tomasa Lederstatera za koga se sumnja da je nemački tajni agent koji je danima ležao mrtav u Borči.

Policija je otkrila i da je ovaj Nemac istraživao kretanje ruskih podmornica i terorističku organizaciju Islamska država, a u njegovom stanu pronađeno je nekoliko laptopova, tableta, preko 15 kartica za banke, od kojih je 5 bilo u funkciji i više nemačkih i srpskih pasoša sa različitim imenima!

U stanu pronađena je i fascikla sa fotografijama, dokumentima i detaljnim opisom svih terorističkih napada koji su se poslednjih 15 godina dogodili po svetu.

Srpska policija je Ambasadi Nemačke u Srbiji poslala zahtev za izjašnjenje i dostavila izveštaj sa brojem pasoša i datumom rođenja ispisanog na dokumentu – 1. mart 1966. godine!

Telo Nemca u Borči pronašle su komšije, jer im je bilo sumnjivo što ga nekoliko dana nisu videli ni čuli, a iz stana u kojem je živeo počeo je da se širi neprijatan miris, a kada je policija ušla pronašli su leš u poodmakloj fazi raspadanja!

On je živeo u garsonjeri u prizemlju zgrade u kojoj je živeo sam od početka maja kada se doselio.

Kako se u prvi mah pretpostavljalo da je u pitanju prirodna smrt, policija nije izvršila uviđaj, a telo je odneto na obdukciju. uzrok smrti i dalje nije utvrđen.

Stan je od 3. jula zapečaćen i niko u njega nije ulazio do 14.jula kada su stanodavci od policije zatražili da se stan odpečati kako bi ga sredili. Policija je došla da otvori stan i tek tada su videli...

Nemac je bio visok, mršavi ćelav. komšije dodaju da je bio jako povučen i nije razgovarao ni sa kim.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track