ALARMANTNO: Za četiri godine u Srbiji poginulo 3.265 ljudi
Foto: Dad

Agencija za bezbednost saobraćaja saopštila

ALARMANTNO: Za četiri godine u Srbiji poginulo 3.265 ljudi

Crna Hronika -
Muškarci su više izloženi riziku od sudara pri velikoj brzini, a žene sudarima koji proizilaze iz loše procene situacije u saobraćaju

BEOGRAD - U Srbiji je od 2010. do 2014. godine u saobraćajnim nesrećama poginulo 3.265 ljudi, uglavnom muškaraca do 24 godine - saopštila je Agencija za bezbednost saobraćaja.

- Ovakvi rezultati se mogu dovesti u vezu s kraćom dužinom vozačkog staža - pripremljenost za učešće u saobraćaju, iskustvo, znanje, ali i sa stavovima, psihofizičkim stanjem, sposobnostima - navodi Agencija za bezbednost saobraćaja.

- Pored toga što učestvuju u većem broju saobraćajnih nezgoda, muškarci prvu saobraćajnu nezgodu dožive ranije u svojoj vozačkoj karijeri, oni su češći uzročnici saobraćajnih nezgoda nego žene i skloniji su rizičnom ponašanju u vožnji, posebno po prekoračenju dozvoljene brzine - navodi se u saopštenju.Muškarci su više izloženi riziku od sudara pri velikoj brzini, a žene sudarima koji proizilaze iz loše procene situacije u saobraćaju.- Žene u proseku učine manje saobraćajnih prekršaja i učestvuju u manjem broju saobraćajnih nezgoda od muškaraca. Muškarci su u saobraćajnim nezgodama najviše ginuli kao vozači putničkog automobila (31%).

StatistikaGINU I STARIJISvaki četvrti poginuli učesnik u saobraćaju je lice starije od 65 godinaStariji od 65 godina imaju za 50 odsto veću verovatnoću da dožive saobraćajnu nezgodu u kojoj će smrtno stradati

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja