ZAPLENA NA HORGOŠU: Sprečen šverc 200 arheoloških predmeta
Foto: Carina

Skriveni u autobusu

ZAPLENA NA HORGOŠU: Sprečen šverc 200 arheoloških predmeta

Crna Hronika -
Među otkrivenim predmetima su 133 metalne kopče, 27 noževa, 24 ukosnice, 25 metalnih novčića, četiri češlja, pet rezbarenih drvenih predmeta i po dve kamene klesane ploče i posude

BEOGRAD - Na graničkom prelazu Horgoš sprečen je pokušaj krijumčarenja iz Srbije više od 200 različitih predmeta za koje se sumnja da imaju arheološku vrednost.

Među juče otkrivenim predmetima su 133 metalne kopče, 27 noževa, 24 ukosnice, 25 metalnih novčića, četiri češlja, pet rezbarenih drvenih predmeta i po dve kamene klesane ploče i posude.

Ti predmeti otkriveni su u zajedničkoj akciji carinika i granične policije, tokom kontrole autobusa koji saobraća na redovnoj liniji Valjevo - Linc kojim je putovalo 24 putnika.

Kako je saopšteno, radi se o jednoj od tri pošiljke koje je vozač prijavio carinicima.

Vozač je za dve rekao da je znao šta se u njima nalazi, dok za sadržaj treće u kojoj su se nalazili areheološki predmeti, nije.

Treću pošiljku je, kako je rekao, preuzeo na stanici u Rumi, a trebalo je da je preveze u Linc i tamo preda.

Inače, sve pošiljke su bile spakovane u kese i nalazile se u prostoru predviđenom za spavanje, ispod suvozačevog sedišta. Protiv vozača će, saopšteno je, biti pokrenut krivični postupak, a pošto je reč o arheološkim predmetima oni su predati na veštačenje nakon čega će biti utvrđena njihova vrednost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track