ILEGALCE PREVOZIO KAMIONOM: Državljanin Srbije uhvaćen u švercu migranata
Foto: Vikimedia

Mađarska policija

ILEGALCE PREVOZIO KAMIONOM: Državljanin Srbije uhvaćen u švercu migranata

Crna Hronika -
Patrola je u naselju Kelebija otkrila prazan kamion, zbog čega su pretražili okolnu šumu i u njoj otkrili 20 ilegalnih migranata, među kojima i troje dece

SUBOTICA - Mađarska policija uhapsila je jednog državljanina Srbije i pokrenula protiv njega postupak zbog sumnje da je pružio pomoć migrantima u ilegalnim prelasku granice.

Kako je saopštila Granična policija Mađarske, njihova patrola je u naselju Kelebija otkrila prazan kamion, što im je probudilo sumnju da su njime krijumčareni migranti, zbog čega su pretražili okolnu šumu i u njoj otkrili 20 ilegalnih migranata, među kojima i troje dece, koji su predati u nadležnost imigracionih organa.

Dvadeset minuta kasnije zaustavljen je automobil u kojem je bio 30-ogodišnji državljanin Srbije za koga se sumnja da je pomenutim migrantima pomogao da ilegalno pređu granicu Srbije i Mađarske. On je uhapšen, određen mu je pritvor i pokrenut postupak.

Na teritoriji Mađarske juče je registrovano 1.534 novih migranata, pokazuju podaci Mađarske policije.

Na teritoriji Pogranične Županije Čongrad, juče je uhvaćeno 1.110 ilegalnih migranata, među kojima 213 dece, u ukupno 58 grupa.

Najveća grupa uhvaćena je oko podneva na teritoriji Ašothaloma, a u njoj su se nalazio 101 državljanina Sirije, Iraka, Avganistana i Pakistana koji su ilegalno prešli “zelenu” granicu sa Srbijom.

Što se Županije Bač-Kiškun tiče, juče je na njihovoj teritoriji uhvaćeno 141 migranat, najviše iz Avganistana, Pakistana i Sirije. Svi oni predati su u nadležnost imigracionih organa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track