Uhapšen osumnjičeni za otmicu 11 miliona dinara

Uhapšen osumnjičeni za otmicu 11 miliona dinara

Crna Hronika -
Željko S. i više, zasad nepoznatih, osoba osumnjičeni su da su 16. novembra 2010. godine automobilom "golf" u Bulevaru Mihajla Pupina, presreli radnika menjačnice "Pariz" koji je na skuteru prevozio novac u torbi do obližnje banke

BEOGRAD - Beogradska policija lišila je slobode Željka S. (36) zbog postojanja osnova sumnje da je u napadu na radnika menjačnice oteo torbu s 11 miliona dinara.

Željko S. i više, zasad nepoznatih, osoba osumnjičeni su da su 16. novembra 2010. godine automobilom "golf" u Bulevaru Mihajla Pupina, presreli radnika menjačnice "Pariz" koji je na skuteru prevozio novac u torbi do obližnje banke.

Tom prilikom Željko S. je, uz pretnju vatrenim oružjem, radnika menjačnice oborio sa skutera i oduzeo mu torbu u kojoj se nalazilo 11 miliona dinara, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Po izvršenju ovog krivičnog dela, osumnjičeni je sa ostalim izvršiocima, vozilom pobegao do javne garaže u prizemlju stambenih zgrada u Bulevaru Arsenija Čarnojevića, gde su pokušali da zapale navedeno vozilo, a nakon toga su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Prilikom pretresa stana Željka S. pronađen je pištolj marke "Glok" kalibra 9 milimetara, sa izbrisanim brojevima, koji je korišćen prilikom izvršenja ovog krivičnog dela.

Željko S. je osumnjičen za više krivičnih dela: razbojništvo, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

On je priveden dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu, a policija radi na identifikaciji ostalih izvršilaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track