ZAPLENA U NIŠU: Sadio kanabis na tuđoj njivi!
Foto: Profimedia

Krivične prijave

ZAPLENA U NIŠU: Sadio kanabis na tuđoj njivi!

Crna Hronika -
Policija je u ataru aleksinačkog sela Donja Trnava pronašla zasad od sedam biljaka kanabisa ukupne težine 2.5 kilograma a tokom pretresa kuće osumnjičenog i njegovog dvorišta otkriveno je još 1.6 kilograma iste biljke

NIŠ - Niška policija podnela je krivične prijave zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga protiv jednog muškarca i žene od kojih je zaplenjeno 4.9 kilograma sirovih stabljika „kanabis sativa“.

Policija je u ataru aleksinačkog sela Donja Trnava pronašla zasad od sedam biljaka kanabisa ukupne težine 2.5 kilograma a tokom pretresa kuće osumnjičenog i njegovog dvorišta otkriveno je još 1.6 kilograma iste biljke, 282 grama suve marihuane i dve vagice za precizno merenje.

Daljim operativnim radom ustanovljeno je da je osumnjičeni iskoristio jednu napuštenu njivu koja je u tuđem vlasništvu, kako bi na njoj proizvodio kanabis.

Proizvodnjom marihuane bavila se i jedna Nišlijka koja je u svom dvorištu u gradu zasadila 11 stabljika kanabisa mase oko 800 grama.

Pretresom njenog porodičnog domaćinstva otkriveno je i 125 semenki kanabisa pripremljenih za sadnju.

Kako je saopštila Informativna služba niške Policijske uprave, po nalogu Višeg i Osnovnog javnog tužilaštva protiv oboje osumnjičenih krivične prijave su podnete u redovnom postupku.

(M. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja