ČISTIO TERASU OD GRAĐEVINSKOG OTPADA: Radnik na građevini pao sa trećeg sprata i poginuo
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Tragedija u Zaječaru

ČISTIO TERASU OD GRAĐEVINSKOG OTPADA: Radnik na građevini pao sa trećeg sprata i poginuo

Crna Hronika -
Na gradilištu u Zaječaru, danas oko 10.30 sati, radnik M.D. (33) zadobio je tešku povredu na radu sa smrtnim ishodom, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

ZAJEČAR - Inspekcija rada je odmah izašla na teren i utvrdila da je nastradali bio zaposlen u "Bellopan" d.o.o. Zaječar, a radio je na čišćenju građevinskog otpada stambenog objekta u izgradnji.

U trenutku kada je prosipao otpad sa terase na trećem spratu, na kojoj nije bilo zaštitne ograde, pao je sa visine od 9,6 metara.

Usled teške povrede, oko 14.00 sati, preminuo je u zdravstvenoj ustanovi, kaže se u izveštaju Inspektorata za rad.

Čišćenje stambenog objekta u izgradnji, poslodavac "Bellopan" izvodi na osnovu ugovora koji je zaključio sa investitorom.

Inspektoru rada je stavljen na uvid ugovor o radu koji je poslodavac zaključio sa preminulim na određeno vreme, počev od 1. avgusta ove godine, kao i prijavu na obavezno socijalno osiguranje koja je podneta nadležnoj filijali Fonda PIO danas u 11.36 sati, nakon povređivanja nastradalog radnika.

Nadzor je u toku, a na osnovu utvrđenih činjenica inspektor rada će preduzeti zakonom propisane mere, kaže se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track