ČEDOMORSTVO U NS: Bebica rođena u kupatilu umrla je nasilno
Foto: Kurir, Ilustracija

Stigli nalazi obdukcije

ČEDOMORSTVO U NS: Bebica rođena u kupatilu umrla je nasilno

Crna Hronika -
Prema prvim rezultatima istrage, Danijela B. (23) rodila je živu devojčicu i zbog te činjenice protiv nje je podneta krivična prijava za ubistvo deteta pri rođenju

NOVI SAD - Obdukcioni nalazi devojčice koju je rodila Danijela B. pokazali su da je beba preminula nasilno.Prema prvim rezultatima istrage, Danijela B. (23) rodila je živu devojčicu i zbog te činjenice protiv nje je podneta krivična prijava za ubistvo deteta pri rođenju. Po nalogu tužioca, krivična prijava je podneta redovnim putem.U novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu nisu želeli da kažu na koji način je devojčica preminula, uz napomenu da bi više informacija o čitavom slučaju ugrozilo postupak.

Na redu psiholog i psihijatarPoliciji je naloženo da preduzme mere radi prikupljanja dokaza s obzirom na to da je događaj kvalifikovan kao krivično delo ubistvo deteta pri porođaju - kažu u novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu. Istovremeno, nije rečeno da li će majka biti uhapšena, a u narednom periodu psihijatar i psiholog bi trebalo da pregledaju Danijelu B. i procene njeno psihičko stanje.

Muž nije ni znao za trudnoću

U slučajevima čedomorstva, obično se rade psihološka i psihijatrijska veštačenja kako bi se ustanovilo duševno stanje majke i kako bi se mogao proceniti stepen uračunljivosti - kaže sudski veštak-psiholog Ana Najman.Danijelin muž Nenad tvrdio je da do 25. jula nisu ni znali da je njegova supruga u drugom stanju, a da je on za porođaj saznao tek kada je Danijela te subote, posle porođaja, završila u bolnici. Danijela je Nenadu rekla da je rodila dete u kupatilu stana i da beba nije davala znake života, piše Blic.

Kazna do 5 godina zatvora

Bračni par je saslušan u novosadskoj policiji, a po preporuci advokata ne žele da razgovaraju sa novinarima. Ukoliko se dokaže da je Danijela B. ubila dete pri porođaju, kazna je od šest meseci do pet godina zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja