POGINUO RADNIK (24): Dalekovod od 29 metara pao na mladića!

Nesvakidašnja nesreća u selu kod Svrljiga

POGINUO RADNIK (24): Dalekovod od 29 metara pao na mladića!

Crna Hronika -
Zla sudbina: Nemanja Srećković (24) iz Koceljeve, monter „Elektroistok izgradnje“, stradao prilikom popravke oštećenog stuba, teška metalna konstrukcija obrušila se na njega

SVRLJIG - Nemanja Srećković (24) iz Koceljeve, radnik beogradske firme „Elektroistok izgradnja“, poginuo je u svrljiškom selu Drainac kad se srušio dalekovod visok 29 metara na kojem se nesrećni mladić nalazio.Tragedija se dogodila u četvrtak u 16.40, na mestu zvanom Mačja glava, na pet kilometara od magistralnog puta Knjaževac-Svrljig, kad su monteri posao priveli kraju, a Nemanja sa stuba skidao poslednji izolator. Metalna konstrukcija koja je pala na mladića dovela je do njegove smrti.Oštećen u nevremenuRadiša Kostić, direktor firme u kojoj je radio pokojni Srećković, kaže da je on bio potpuno obučen za obavljanje monterskih poslova.- Nemanja je kod nas radio pet godina, po zanimanju je bio elektromonter obučen za rad na visinama, za šta je posedovao i sertifikat. Tragičnog dana on i njegove kolege bili su angažovani na uklanjanju dalekovoda 403 Bor 2 - Niš 2, koji je prethodne zime oštećen u nevremenu, što je bio posao koji nam je ugovorom poverila „Elektromreža Srbije“ - kaže Kostić i dodaje:- Znajući da je stub oštećen, radnici su ga najpre obezbedili od pada. Nemanja je trebalo da s dalekovoda poskida kablove, izolatore i ostalu opremu pre nego što se stub sruši i ukloni radi postavljanja drugog. Iz još nepoznatog razloga dalekovod je pao baš kad je Nemanja skidao poslednji izolator - kaže Kostić.Niška policija, nadležni tužilac i Republička inspekcija rada obavili su uviđaj na mestu tragedije. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja potvrdilo je da je radnik bio vezan zaštitnim opasačem, te da je stub bio propisno obezbeđen, i na taj način potvrdilo navode Nemanjinog poslodavca.Nosio zaštitni opasač- Inspekcija rada za Nišavski okrug odmah je nakon nesreće izašla na lice mesta i započela inspekcijski nadzor, koji će biti nastavljen radi utvrđivanja činjeničnog stanja i preduzimanja zakonom propisanih mera - navelo je ministarstvo.Telo stradalog mladića upućeno je na Institut za sudsku medicinu u Nišu radi obdukcije.

Tuga u KoceljeviNEMANJA OSTAVIO TROMESEČNOG SINARadiša Kostić, direktor firme u kojoj je radio Nemanja, juče je posetio porodicu nastradalog radnika u Koceljevi.- Nemanja je u Beogradu iznajmio stan s kolegama da ne bi svaki dan dolazio na posao, a u Koceljevi ima oca, majku, sestru i tromesečnog sina. Mnogo mi je teško što se ovo desilo, ja sam ih obišao i ponudio im pomoć - rekao je Kostić.

HronologijaSTRADANJE RADNIKA10. 8. 2015. Mladen Durmišić (33), radnik firme „Belopan“, poginuo je u Zaječaru kada je pao sa zgrade dok je čistio šut sa terase na četvrtom spratu29. 6. 2015. Radoš Ristić (57), varilac iz Blaca, poginuo je u pogonu flotacije Rudnika bakra „Majadnpek“ kada je pao s platforme visoke oko četiri metara27. 6. 2015. Goran Milosavljević (43) iz Malošišta, radnik firme „Ninović kompani“, poginuo je prvog radnog dana na gradilištu zgrade u Naserovoj ulici u Nišu, nakon pada sa 16 metara visine.19. 6. 2015. Radnik M. V. (52) iz Priboja poginuo je dok je istovarivao balvane s kamiona na placu „Santos prometa“ iz Dobre u blizini Golupca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track