Sudija Blažić optužen za mito
Foto: Shutterstock

Završena istraga o trgovini uticajem

Sudija Blažić optužen za mito

Crna Hronika -
Pored sudije, optužnim predlogom obuhvaćeni su i bivši vlasnici hotela „Taš“ i „Mistik“ Đorđe i njegov otac Zoran Matić, kojima se na teret stavlja krivično delo trgovina uticajem

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužni predlog protiv sudije Višeg suda u Beogradu Branislava Blažića zbog sumnje da je od aprila do polovine juna 2015. zahtevao i primio nagradu i uticao da se u krivičnom postupku protiv Ðorđa Matića donese povoljna odluka po njega. Pored sudije, optužnim predlogom obuhvaćeni su i bivši vlasnici hotela „Taš“ i „Mistik“ Đorđe i njegov otac Zoran Matić, kojima se na teret stavlja krivično delo trgovina uticajem. Ocu i sinu na teret se stavlja da su sudiji, za uslugu, dali poklon u vrednosti od 1.700 evra.

- Optužni predlog je podignut, a Blažiću, kao i Đorđu i Zoranu Matiću, produžen je i pritvor - kaže izvor Kurira. Sudija je, podsetimo, uhapšen 17. juna u svom stanu u Beogradu, dok su Đorđu i Zoranu Matiću lisice stavljene na graničnom prelazu Horgoš, u trenutku kada su nameravali da napuste Srbiju.(J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track