UŽAS U BAČKOJ PALANCI: Izašao iz zatvora na vikend, pa davio sina (2) da ga ne bi uhapsili!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Porodično nasilje

UŽAS U BAČKOJ PALANCI: Izašao iz zatvora na vikend, pa davio sina (2) da ga ne bi uhapsili!

Crna Hronika -
Kada je mališan već počeo da ostaje bez vazduha i da koluta očima, policija je uspela da savlada muškarca koji je pretio da će udaviti dete ukoliko mu priđu

BAČKA PALANKA - Policija u Bačkoj Palanci spasla je dvogodišnjeg dečaka iz ruku pomahnitalog oca Dalibora K. (28) koji umalo nije udavio svog sina. Patrola je u njegovu kuću došla nakon što je prijavljeno porodično nasilje, ali je mladić pokušao da izbegne hapšenje preteći kako će "ubiti dete ako mu se neko približi".

Interventna jedinica je ipak uspela da savlada Dalibora i da ga vrati u zatvor u Sremskoj Mitrovici, odakle je pušten na slobodan vikend. Srećom, mališan je prošao samo sa lakšim povredama.

Dramatičnu situaciju, nalik scenama iz holivudskih filmova, policija je zatekla prošlog petka oko 22 sata u kući u Futogu. Tu je, kako saznajemo, Daliborova žena boravila sa dvoje dece, a njen suprug se u jednom trenutku posvađao sa ukućanima. Došla je najpre policija iz Futoga, a zatim je u pomoć pozvana i Interventna jedinica, jer se pominjalo da je muškarac naoružan.

Kada je ugledao policajce, Dalibor je stao na ulaz od sobe na spratu kuće i upozorio ih da ne ulaze unutra.

"Udaviću ga ako mi priđete!", zapretio je pripadnicima Interventne jedinice korpulentni muškarac, stežući sve jače detetov vrat "kragnom".

Kada je mališan već počeo da ostaje bez vazduha i da koluta očima, munjevito su odreagovali.

"Trojica kolega su krenula na njega i srećom odmah su uspeli da ga savladaju, iako je reč o snažnom muškarcu - rekao je Nikola Krajinović, komandir u novosadskoj policiji.

Četvrti policajac je uspeo da mu istrgne dete iz ruku. Sa manjom ogrebotinom na vratu, mališan je prevezen u Dečju bolnicu na pregled, prenose Večernje novosti.

Njegov otac, kome je alkotestiranjem utvrđeno da je imao više od 1,4 promila alkohola u krvi, vraćen je u sremskomitrovački zatvor. Prilikom spasavanja deteta, dvojica policajaca su lakše povređena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track