OSTAO BEZ MAJKE, SESTRE I TAŠTE: Ne znam kako sam tog dana ostao živ!

Ispovest Bože Bazine

OSTAO BEZ MAJKE, SESTRE I TAŠTE: Ne znam kako sam tog dana ostao živ!

Crna Hronika -
Muka još uvek ne možemo da verujemo šta nam se desilo. Svaki dan nam je sve teže, ali moramo da se borimo zbog dece i unuka, kaže za Kurir Božo Bazina iz Beograda

BEOGRAD - Zašto baš mi? Čime smo tako nešto zaslužili? To su pitanja koja mi iznova dolaze u glavu... Svaki dan nam je sve teže, a još uvek ne možemo da verujemo šta nam se desilo, kaže u ispovesti za Kurir Boža Bazina, koji je 6. avgusta saznao da mu je tašta greškom kremirana, a nekoliko sati kasnije da su mu poginule majke i sestra.Podsetimo, Božina tašta Ljubica Popović (79) preminula je 1. avgusta, ali je greškom kremirana zbog zabune u pogrebnom preduzeću. Na dan njene sahrane 6. avgusta Božina sestra Mirjana (46) i majka Zora (79) iz Hrvatske su se uputile u Srbiju da bi prisustvovale pogrebu, ali su poginule u sudaru na auto-putu kod Sremske Mitrovice kada je na njih naleteo BMW turskog državljanina.Putovali iz Hrvatske- Moja majka se to jutro sa svima pozdravljala kao da je znala da će se desiti nesreća. Sva sreća da nisam saznao za njihovu pogibiju dok sam bio u kapeli pošto sam u tom trenutku bio mnogo besan jer nismo znali gde je taštino telo... U stvari, kad razmislim, ni sada mi nije jasno kako od silnih šokova nisam i ja umro toga dana - počinje priču Bazina o neverovatnim stvarima koje su se dogodile tog šestog avgusta.

Polako se oporavljaju od tragedije... Supružnici Bazina u svojoj kući u Zemunu
Polako se oporavljaju od tragedije... Supružnici Bazina u svojoj kući u Zemunu

On objašnjava da je sve počelo u Deligradskoj ulici ispred kapele oko 7.15 ujutro.- Prvo sam sat i po vremena čekao da uđem u kapelu da dam garderobu i prepoznam taštu. Na identifikaciji su mi pokazali ženu koja ima isto ime i prezime kao moja tašta, ali bila je to starija žena koja nije ličila na nju. U sekundi sam se šokirao - kaže Boža.Dok je Bazina pokušavao da utvrdi šta se desilo sa taštinim telom, rodbina se već okupljala i spremala za sahranu na Bežanijskom groblju.- Ne mogu vam opisati kako sam se osećao. Sve smo pripremili za sahranu, dosta ljudi je došlo iz cele Srbije, moja majka, sestra i još rođaka dolazili su iz Hrvatske. Pored toga što apsolutno nisam znao gde je pokojna tašta, isto tako nisam znao ni šta da kažem rođacima - objašnjava nesrećni čovek, i ne sluteći da ga čekaju još gore vesti.

Trenutak kad su saznali da je telo greškom spaljeno... Zorica I Boža ispred kapele
Trenutak kad su saznali da je telo greškom spaljeno... Zorica I Boža ispred kapele

Šok za šokomBazina je ubrzo saznao da je taštino telo greškom kremirano.- Nekako sam se oporavio od šoka i brzo počeo da pripremam da urnu sa ostacima svoje tašte stavimo u kovčeg i sahranimo je u grobu pored njenog pokojnog muža. U međuvremenu sam saznao da su mi majka i sestra imale udes. Mislio sam da nije ništa strašno, ali pošto ih nije bilo, pozvao sam bolnicu u Sremskoj Mitrovici, ali mi ništa nisu rekli. Onda sam pozvao policiju i tek nakon ubeđivanja rekli su mi da su njih dve mrtve. To sam saznao pred sam početak sahrane. Ne znam kako sam tu vest preživeo - kaže drhtavim glasom Božo Bazina.

HronologijaŠESTI AVGUST7.15 - Bazina stiže u Deligradsku ulicu ispred kapele7.30 - Božina sestra Mirjana (46) i majka Zora (79) imaju saobraćajnu nesreću8.45 - Boža ulazi u kapelu da unese odelo za taštu8.50 - Pokazuju mu telo druge žene i ubeđuju ga da je to njegova tašta10.30 - Bazina odlazi u upravu JKP „Pogrebne usluge“10.45 - Saznaje da mu je tašta kremirana11.00 - Božina porodica dobija informaciju da su njegova majka i sestra imale manji udes14.20 - Boža na Bežanijskom groblju saznaje da su obe poginule17. 05 - nakon sahrane tašte odlazi u Sremsku Mitrovicu

Božina suprugaMAJKU DA VRATIM NE MOGUBožina supruga Zorica još je ogorčena što joj je majka kremirana a ne sahranjena, kako je želela.- I dalje ne mogu da verujem da se tako nešto desilo. Mnogo nam je teško, sve ovo je još sveže. Ne krivimo nikoga, ali nam nije jasna osoba koja je išla na prepoznavanje svoje tašte i pokazala na moju majku! Ja moju majku da vratim ne mogu - priča kroz suze Zorica Bazina i ističe da su njihovi sinovi bili vrlo vezani za baku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja