PREDOZIRANJE U HOTELU "HAJAT" I DALJE MISTERIJA: Novo veštačenje smrti Ivane Bodrožić!
Foto: Facebook

Da li je uzrok kokain ili propofol

PREDOZIRANJE U HOTELU "HAJAT" I DALJE MISTERIJA: Novo veštačenje smrti Ivane Bodrožić!

Crna Hronika -
Ukoliko se pokaže da je uzrok smrti lek „propofol“, onda će slučaj biti u nadležnosti Višeg tužilaštva, a ako ne bude moglo da se ustanovi da je Bodrožićevu ubio taj anestetik, istraga će se voditi u Trećem tužilaštvu, sa blažom kaznom za osumnjičene

BEOGRAD - Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu naredilo je dopunsko veštačenje kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti Ivane Bodrožić (31), koja je nađena mrtva 10. decembra prošle godine u sobi hotela „Hajat“, kažu izvori bliski istrazi.

"Veštaci Instituta za sudsku medicinu u Beogradu treba da sa stopostotnom sigurnošću utvrde da li je Ivana Bodrožić preminula usled prevelike doze anestetika „propofol“ ili zbog toga što se predozirala kokainom. Ukoliko se pokaže da je uzrok smrti lek „propofol“, onda će slučaj biti u nadležnosti Višeg tužilaštva, a ako ne bude moglo da se ustanovi da je Bodrožićevu ubio taj anestetik, istraga će se voditi u Trećem tužilaštvu, sa blažom kaznom za osumnjičene", kaže sagovornik.

Tužilaštvo je podnelo krivičnu prijavu protiv Ljubiše Pavlovića (51) medicinskog tehničara, reanimatora sa Vojnomedicinske akademije, koji se se sumnjiči da je Ivani postavio braunilu i nabavio anestetik „propofol“, koji je u kombinaciji sa narkoticima uzrokovao smrt. On se tereti za stavljanje u promet škodljivih proizvoda, za šta je zaprećena kazna do osam godina zatvora. U Višem tužilaštvu, maksimalna kazna za to krivično delo je deset godina.

Advokat Milan Dabić, koji zastupa Ivanu majku Nadu Bodrožić, izjavio je juče da je toksikološkim analizama, koje su radili stručnjaci u Novom Sadu i Beogradu, utvrđeno da je uzrok smrti ćerke poslanice vojvođanskog parlamenta lek „propofol“.

"To su potvrdili i veštaci Instituta za sudsku medicinu u Novom Sadu, a i superveštačenje Kliničkog centra Srbije. Iako su na VMA tvrdili da je Ivana umrla usled predoziranja kokainom, ispostavilo se ipak da je bio koban „propofol“, zbog čega je Ivani otkazao centralni nervni sistem", rekao je Dabić za "Alo" i naglasio da kod Ivane u sobi nije nađen beli prah.

On je istakao da je kokain, koji se pominje da je nađen u krvi preminule devojke, mogao da bude uzet i nekoliko dana ranije. Beživotno Ivanino telo pronašla je spremačica u sobi 324 hotela “Hajat”. U ruci je imala braunilu, a pored tela pronađeni su špricevi i bočice anestetika „propofol“, koji je dostupan samo u bolničkim uslovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track