KRAJ SEDMODNEVNE DRAME: Kristinu (13) našli kod momka u BiH
Foto: Mm

Devojčica završila u Kaknju

KRAJ SEDMODNEVNE DRAME: Kristinu (13) našli kod momka u BiH

Crna Hronika -
Policija u saradnji sa Interpolom našla trinaestogodišnju devojčicu u Kaknju

ALEKSINAC - Kristina Mašić (13), koja je 17. avgusta otišla iz kuće svoje sestre Lidije u Aleksinačkim Rudnicima, pronađena je juče u Kaknju u Bosni i Hercegovini.Njeni roditelji rekli su istražnim organima koji su učestvovali u potrazi da u tom gradu živi Kristinin dečko.Na osnovu prijave nestanka koju je podnela Kristinina sestra Lidija, za devojčicom je tragao MUP Srbije u saradnji sa Interpolom i federalnim vlastima Kantona Sarajevo.Napustila Srbiju- Sumnju da se devojčica nalazi u Bosni potvrdio je izveštaj granične policije da je Kristina 18. avgusta oko tri sata ujutro prešla granični prelaz Kotroman ka BiH. S njom su tada bile i dve odrasle osobe iz okoline Niša, za koje se sumnjalo da su detetu pomogle da pređe granicu - navodi izvor Kurira iz istrage.Vest da je Kristina pronađena živa i zdrava stavila je tačku na sedmodnevne muke porodice. Sestra Lidija, kod koje je Kristina došla dan pre nestanka iz Nemačke, gde živi s roditeljima, kaže da još ne može da poveruje u srećnu vest jer je strahovala od najgoreg.

- Sedam dana nisam jela, kad bih uzela komadić hleba, pitala sam se da li ona ima šta da jede. Nisam mogla da spavam, ne znam koliko sam lekova popila. Svašta mi je padalo na pamet, da je oteta, ubijena, da je muče. Ona je samo dete, ne ume da brine o sebi. Kad sam čula da je nađena, odahnula sam. Još sam u neverici, jedva čekam da je čujem telefonom. Ne mogu da shvatim zašto nam se nije javljala, zbog čega je otišla - priča Lidija i dodaje.Pomagao i Tijanin otac- Mnogo smo brinuli za nju, u septembru treba da nastavi školovanje, zato je i došla iz Nemačke.Ona je zahvalila medijima i policiji što su pomogli da se okonča njihova porodična drama.- Da se mediji nisu angažovali, ko zna da li bismo je našli. Hvala i policiji, koja se odmah uključila i za koju znam da je danonoćno radila da bi moja sestra bila dovedena kući. Takođe se zahvaljujem i fondaciji „Tijana Jurić“, koja nam je pomagala u potrazi. Ne mogu da izdržim više, jedva čekam da je vidim - kaže Kristinina sestra.(M. M.)

Pripremala bekstvoPONELA SVOJ PASOŠSumnju da je Kristina prešla granicu potkrepila je činjenica da je sa sobom ponela pasoš. Ipak, ostaje nejasno kako je prešla granicu s obzirom na to da je maloletna.- Očigledno je da je ona pripremala bekstvo - kaže izvor iz istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track