VOZILI SE U MINIBUSU: Mađari uhapsili državljana Srbije zbog šverca Sirijaca
Foto: Vikimedia

Akcija policije

VOZILI SE U MINIBUSU: Mađari uhapsili državljana Srbije zbog šverca Sirijaca

Crna Hronika -
U jednom minibusu je otkriveno 30 ilegalnih migranata iz Sirije koji su nameravali da se domognu Austrije, dok se u drugom vozilu nalazio njegov pomagač koji je bio u pratnji

SUBOTICA - Mađarska policija uhapsila je i odredila pritvor državljaninu Srbije zbog krijumčarenja 30 ilegalnih migranata iz Sirije.

U saopštenju je precizirano da su na auto-putu u okolini naselja Domasek, u pograničnoj Županiji Čongrad, juče oko 5. 40 sati zaustavljena su dva vozila.

U jednom minibusu je otkriveno 30 ilegalnih migranata iz Sirije koji su nameravali da se domognu Austrije. Vozač tog vozila, 26-ogodišnji državljanin Srbije pokušao je da pobegne, ali ga je policija uhapsila i pokrenula protiv njega postupak zbog krijumčarenja ljudi.

U drugom vozilu se nalazio njegov pomagač, koji je išao u pratnji minibusa. Na teritoriji ove pogranične županije juče je otkriveno ukupno 1.930 ilegalnih migranata, među kojima i 309 dece.

Najveća grupa otkrivena je u okolini Segedina nešto posle 23 časa, a u njoj se nalazila čak 354 ilegalna migranta iz više zemalja Azije i Afrike. Na teritoriji cele Mađarske juče su otkrivena 2.093 nova ilegalna migranta, što je najviša cifra u poslednjih mesec dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track