PREPOZNAO JE BRAT: Identifikovana starica ( 84) koju je pregazio voz
Foto: Marina Lopicic

komšije u šoku

PREPOZNAO JE BRAT: Identifikovana starica ( 84) koju je pregazio voz

Crna Hronika -
Odmah smo posumnjali da se radi o ženi koju je udario voz jer su se Desankine godine i opis poklapali sa podacima nastradale. Brat je prepoznao po njenim stvarima i fotografiji koja je načinjena posle njene smrt, kažu sagovornici Kurira iz istrage

NIŠ - Starica koju je 11. avgusta na pružnom prelazu Palilula u Nišu udario voz zbog čega je dan kasnije preminula, je penzionerka Desanka Zidar (84).

Identitet stradale žene utvrđen je zahvaljujući njenom bratu koji je prošle nedelje došao da je obiđe a kada je utvrdio da je nema u stanu, njen nestanak je prijavio policiji.

- Odmah smo posumnjali da se radi o ženi koju je udario voz jer su se Desankine godine i opis poklapali sa podacima nastradale. Brat je prepoznao po njenim stvarima i fotografiji koja je načinjena posle njene smrti – kažu naši sagovornici iz istrage.

Starica je živela u ulici Dragiše Cvetkovića 36. Stanari ove zgrade su se šokirali kada su čuli da je nastradala.

- Nisam je viđala u posledje vreme, nisam razmišljala zbog čega je nema jer sam bila okupirana svojim problemima. Ne mogu da verujem da je mrtva. Bila je povučena, kad bih joj rekla „Dobar dan“, uvek je odgovarala sa „Bog te blagoslovio“. Bila je povučena, nije se družila sa komšijama pa niko od nas nije primetio njen nestanak – kaže komšinica Slavica Cvijović.

Miodrag Novičić, takođe komšija pokojne Desanke navodi da je starica dugo godina bila udovica.

- Koliko ja znam, njen muž je bio iz Slovenije. Udala se za njega posle smrti njegove prve supruge. On je preminuo pre nekoliko godina – rekao je Novičić.

Telo nastradale bake juče je iz kapele preuzela rodbina radi sahrane.

(M.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track