NE MOGU BEZ TEBE, UMREĆEMO ZAJEDNO: Poslednje reči Šapčanina pre nego što je zapucao!
Foto: Dopisnica Tanja Jovanović, Zločin Iz Lju

KRVAVA DRAMA: Ljubomora uzrok tragedije u Šapcu

NE MOGU BEZ TEBE, UMREĆEMO ZAJEDNO: Poslednje reči Šapčanina pre nego što je zapucao!

Crna Hronika -
DRAMA: Nemoj da ideš, nema mi života, rekao Veran Janković (42) ljubavnici Ljiljani Gligorić (50), koju je teško ranio, a potom izvršio samoubistvo

ŠABAC - Ljubavi, nemoj da ideš, kako ću bez tebe, najbolje je da umremo zajedno. Ovo su bile poslednje reči Verana Jankovića (42), koji je teško ranio ljubavnicu Ljiljanu Gligorić (50), a potom izvršio samoubistvo.Veran i Ljiljana posvađali su se u subotu u njegovim kolima. Posle rasprave, ona je izašla iz automobila, a Veran je to shvatio kao raskid njihove veze.Ljiljana, u koju je Veran ispalio tri hica iz pištolja, nalazi se u šok-sobi šabačke bolnice i u stabilnom je stanju.Lepo se slagaliSvi koji su poznavali ovaj par kažu da su se slagali, ali da je moguće da je ljubomora uzrok tragedije.- Veran je bio divan čovek. Dosta vremena provodio je na putu jer je bio auto-prevoznik. Pomalo osobenjak jer se nije mnogo družio sa ljudima, ali je voleo žene. Moguće je da je Ljilja zbog toga možda htela da ga ostavi - pričaju poznanici pokojnog Verana.U selu Trbušac kod Vladimiraca pričaju da su Jankovići divna porodica. Veranov otac radio je u vojnom odseku, a preminuo je 2011.- Bili su dobri domaćini i ugledni u selu. Veran se oženio Vesnom, koja je iz Zvezda. Imaju dvoje dece. Ćerka je nedavno upisala višu školu, a sin je treći razred srednje - pričaju komšije.

Kako kažu, pre nekoliko godina Veran je zapao u dugove, pa se neko vreme skrivao, a za to vreme supruga Vesna je preživljavala pakao.- Šta se u njihovoj kući dešavalo, ne znamo. Ali smo čuli da je u to vreme započeo aferu sa Ljiljanom, koja je radila u hladnjači, pa su se pre dve godine Vesna i on razveli. Deca su ostala kod njega. Bio je vredan, pa je brzo izašao iz dugova - pričaju.Majko, skuvaj mi kafuU domu Verana Jankovića tuga i neverica. Majka Milojka (68) ne prestaje da plače za sinom jedincem. Ne može ni da nasluti šta mu je prolazilo kroz glavu da odluči da ubije Ljiljanu i sebi da presudi.- Sve je bilo u redu. U petak je pravio sinu rođendan. Spremio je roštilj i odneo tortu za sinovljevo društvo. Deca su slavila do dva sata u noć u njihovom restoranu u Cerovcu - priča žena i nastavlja:- Kada je u subotu ujutro ustao, rekao mi je: „Mati, stavi mi kafu.“ Samo što sam pristavila vodu, on mi je rekao da žuri i da neće kafu, već samo slatko i hladnu vodu. Pojeo je to, popio i otišao. Nosio je u rukama tašnu i neke papire. Uveče u 20 sati javili su mi šta se desilo - priča kroz suze Milojka.Veran i Ljiljana su 28. februara ove godine otvorili restoran u Cerovcu.- Dolazio je sa Ljiljom često kod nas. Ništa nije govorilo da imaju problema ni njih dvoje, ni u poslu. Koliko znam, dobro su se slagali. E, moj sine, kako će te majka sada videti - priča očajna žena.

Pucao iz svog pištoljaMISLIO DA JE LJILJANA MRTVAKako saznajemo od izvora iz istrage, pištolj iz kog je Veran Janković pucao u Ljiljanu, a potom presudio sebi kalibra je 7,65 i u njegovom je vlasništvu.- Utvrđeno je da je u Ljiljanu pucao u pokretu, jednom u nogu, a dva puta u stomak. Kada je pomislio da je mrtva, parkirao se pored kolovoza, pucao sebi u glavu i na mestu ostao mrtav - priča naš izvor.

HronologijaDRAMA U CENTRU GRADATragedija se dogodila se u subotu oko 16 sati u Ulici kralja Milutina kod autobuske stanice, naočigled brojnih svedokaVeran i Ljiljana su bili u u crvenom „reno meganu“Pucnjavi je prethodila burna svađaVeran je pucao u Ljilju kada je izašla iz kola, a potom se vratio u auto i pucao sebi u glavu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja