Odloženo suđenje Vladi Japancu
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu

Odloženo suđenje Vladi Japancu

Crna Hronika -
Suđenje je odloženo zbog izostanka trećeoptuženog Nenada Miloševića, čiji su nedolazak branioci pokušali da opravdaju zdravstvenim problemima, ali kako nisu to potkrepili medicinskom dokumentacijom, sud je naložio da se na sleđenje suđenje Milošević privede uz pomoć policije

BEOGRAD - U Trećem osnovnom sudu u Beogradu danas je za 2. oktobar odloženo suđenje Vladimiru Jovanoviću zvanom Vlada Japanac i još dvojici optuženih za iznudu i protivpravno lišenje slobode jedne žene sa Novog Beograda.

Suđenje je odloženo zbog izostanka trećeoptuženog Nenada Miloševića, čiji su nedolazak branioci pokušali da opravdaju zdravstvenim problemima, ali kako nisu to potkrepili medicinskom dokumentacijom, sud je naložio da se na sleđenje suđenje Milošević privede uz pomoć policije.

Ukoliko pak, u roku od pet dana sudu dostavi medicinsku dokumentaciju i opravda izostanak, sud će povući nalog za privođenje.Jovanoviću je produžen kućni pritvor u kojem je od aprila uz elektronski nadzor sa nanogicom, ali mu je ukinuta zabrana telefonskih razgovora i upotrebe interneta.Uhapšen je u avgustu prošle godine i do aprila je biop u pritvoru.

Prethodno suđenje u junu nije moglo da se održi zbog izostanka drugooptuženog Aleksandra Grahovca, koji je obavestio sud da je imao infarkt.Optužnim predlogom tužilaštva Jovanović, Grahovac i Milošević se terete sa su od oštećene iznudili 710 evra i oko 4.000 dinara.

Tužilaštvo je tim predlogom predložilo jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora za Jovanovića, tri za Aleksandra Grahovca i godinu i 10 meseci za Nenada Miloševića, koji ranije nije osuđivan.Jovanović je inače zbog istog krivičnog dela - iznude već izdržao dve godine u zatvoru, jer je bio osuđen zbog iznude 50.000 evra od vlasnika Maksis taksija Nenada Mikića u aprilu 2005. godine.

Bio je u bekstvu, ali je uhapšen u Španiji i krajem 2010. izručen Beogradu.U medijima i na suđenjima pred Specijalnim sudom pominjan je kao blizak surčinskom i zemunskom kriminalnom klanu.Jovanović je ranije hapšen i zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju atentata na Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine, ali pošto za to nije bilo dokaza, posle šest meseci provedenih u pritvoru, pušten je na slobodu. Kasnije je tužio državu i dobio odštetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track