UŽASNUTI DEČAK (16): Gledao sam kako veliki kamion gnječi glavu mom tati!

Stravično: Gledao kako mu otac umire u agoniji

UŽASNUTI DEČAK (16): Gledao sam kako veliki kamion gnječi glavu mom tati!

Crna Hronika -
Falilo je samo desetak centimetara da se spase, grebao je nogama i rukama po zemlji da izađe. Tu scenu neću zaboraviti dok sam živ, priča uplakani Petar Vukić (16)

ALEKSINAC - Gledao sam kako veliki rezervoar kamiona gnječi glavu mom tati. Nije mogao ni reč da izusti, a ja sam bio nemoćan, nisam mogao da mu pomognem. Tu scenu neću zaboraviti dok sam živ - kaže kroz suze šesnaestogodišnji Petar, sin Vojkana Vukića (40), koji je poginuo kad je na njega pao kamion težak nekoliko tona.Stravična nesreća dogodila se u dvorištu porodične kuće Vukića u selu Dobrujevac kod Aleksinca. Nesrećni čovek je u sredu oko 18 sati s prijateljima popravljao kamion. Međutim, grdosija od nekoliko tona u jednom trenutku skliznula je s dizalice i bukvalno ga zgnječila.

Jeziva smrt... Nesrećni Vojkan Vukić
Jeziva smrt... Nesrećni Vojkan Vukić

Skliznuo na stranu- Otac je očajnički pokušavao da se izvuče kad je kamion počeo da klizi na stranu. Falilo je samo desetak centimetara da se spase, grebao je nogama i rukama po zemlji da izađe, ali je grdosija bila brža - plačući priča sin Petar, koji je i dalje u šoku zbog užasnog prizora kojem je prisustvovao.Otac nastradalog Dragan Vukić (63) kaže da je pokušao da opomene sina i njegove prijatelje jer mu se učinilo da su loše podigli kamion, ali je nesreća, nažalost, bila brža.- Bio je neki kvar u zadnjem delu kamiona, pa su skinuli točkove i na dizalicu, oslonjenu na drvene gredice, podigli zadnju desnu stranu. U tom delu dvorišta je blagi nagib. Vojkan se provukao s leve strane da bi došao do doboša i glavčine zadnjeg točka da pogleda kočnice jer je iz neke cevi curilo ulje - priča Dragan, koji je u trenutku nesreće bio iza kuće.Čim je čuo vrisak unuka, dotrčao je. Nažalost, bilo je kasno.

Popravljali kvar... Dragan tvrdi da je njegov sin loše podigao kamion
Popravljali kvar... Dragan tvrdi da je njegov sin loše podigao kamion

Nije mu bilo spasa- Kad sam došao, moj sin je već bio mrtav. I da smo imali čime da podignemo kamion, ne bismo uspeli da ga spasemo jer mu je ivica rezervoara pritisnula glavu kod uva i bukvalno je spljoštila. Krv mu je liptala i na nos i na usta. Pozvali smo Hitnu pomoć, ali je lekar mogao samo da konstatuje smrt. Sve se desilo jer su bili neoprezni - priča potreseni čovek.Vojkan je sa suprugom i dva sina živeo u zajednici s ocem Draganom i majkom Josifkom. Komšije kažu da su Vukići mukotrpnim radom stekli ugled i ističu da je u pitanju dobra i poštena porodica.

Supruga ValentinaSTREPIM ZA SVOJE DETEVukićeva supruga Valentina kaže da je njen suprug bio auto-prevoznik i da se tim poslom bavio petnaestak godina.- Radio je mukotrpno i izdržavao porodicu. Bio je iskusan u tom poslu i ne mogu da shvatim kako se tragedija dogodila. Strepim što se nesreća dogodila naočigled našeg mlađeg sina Petra. Dete je prestravljeno i ko zna kako će preživeti to što je gledao kako mu smrt otima oca - kaže uplakana žena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track