HIT: Poštar iz Sefkerina selfijem na Fejsbuku namestio pljačku!

Radnik pošte osmislio novi tip krađe

HIT: Poštar iz Sefkerina selfijem na Fejsbuku namestio pljačku!

Crna Hronika -
Darko Urs okačio svoju fotografiju na profil i tako dvojici saučesnika dao signal da ga za pola sata napadnu i otmu mu 300.000 dinara koje je nosio u poštanskoj torbi. Policija ih brzo prozrela

PANČEVO - Poštar iz Sefkerina Darko Urs opljačkan je i lakše povređen u razbojništvu koje je sam inscenirao! Kako Kurir saznaje, detaljan plan razradio je sa dvojicom prijatelja, a signal da krenu u razbojništvo dao im je tako što je postavio selfi na Fejsbuku.

- Osumnjičeni, koji radi kao poštar u Sefkerinu, znao je da će toga dana, 8. septembra, nositi veću količinu novca. Sa dvojicom prijatelja Vladimirom J. i Aleksandrom S. dogovorio se da ga presretnu i uz pretnju nožem opljačkaju. Pošto su mislili da bi lakše mogli da budu otkriveni ukoliko međusobno budu komunicirali mobilnim telefonima, dogovorili su da im signal da krenu u akciju pljačke bude selfi na Fejsbuk profilu, koji će Urs da okači u trenutku kada krene na teren s torbom punom novca - objašnjava izvor Kurira iz istrage.

Posekli ga nožemKako navodi, poštar je zaista nešto pre osam ujutro okačio svoju nasmejanu fotografiju na Fejsbuk profil, što je značilo zeleno svetlo za realizaciju plana. Pola sata kasnije, dvojica „napadača“ stigla su na dogovoreno mesto, presrela Ursa i uz pratnju nožem otela mu torbu u kojoj je bilo oko 300.000 dinara.- Plan je, kako je kasnije utvrđeno, odmah krenuo po zlu. Slučajno, dok je napadač sekao torbu, jedan od dvojice saučesnika posekao je poštara po ramenu - navodi naš sagovornik.

Poštar je odmah pozvao policiju i prijavio „napad“ dvojice maskiranih razbojnika. Međutim, policiji je pljačka odmah bila sumnjiva.- Urs se u početku držao svoje priče i verovatno je bio ubeđen da je uspešno odigrao svoju ulogu žrtve. Ukazana mu je pomoć. A on je čak posle famoznog selfija nastavio prijatelje na Fejsbuku da obaveštava o svemu što mu se dogodilo. Napisao je status u kom je stavio da će „oporavak da potraje“ i zahvalio prijateljima koji brinu za njegovo zdravlje posle napada - kaže naš izvor iz istrage.

Nađen sav novacMeđutim, nekoliko sati kasnije, na saslušanju u policiji, počeo je da sumnja da je njegova prevara otkrivena. Kada je shvatio da nema kuda, policiji je sve priznao.- Otkrio je imena svojih saučesnika, a policija je pronašla i ukradeni novac. Sakrili su ga u mestu Omoljica, u kući devojke jednog od saučesnika. Saučesnici Vladimir J. i Aleksandar S. odmah su priznali svoju ulogu - navodi izvor Kurira.Posle priznanja sva trojica su puštena da se brane sa slobode.- Poštaru se na teret stavlja krivično delo pronevere, dok se Aleksandar S. i Vladimir J. sumnjiče za pomaganje u krivičnom delu - kaže sagovornik Kurira iz istrage.

Navija za ZvezduU DRUŠTVU SA DŽAJOM I TERZOMPoštar Darko Urs, čiji je nadimak Džimi Delija, kako se može videti na njegovom Fejsbuk profilu, veliki je navijač Crvene zvezde. Osim slika sa stadiona, među njegovim fotografijama je i slika za Draganom Džajićem i Zvezdanom Terzićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track