GELERI LETELI NA SVE STRANE: Dvojica pirotehničara teško povređena u eksploziji kod Karlovca
Foto: Profimedia

kobna protivpešadijska mina

GELERI LETELI NA SVE STRANE: Dvojica pirotehničara teško povređena u eksploziji kod Karlovca

Crna Hronika -
Nesreća se dogodila kada je eksplodirala protivpešadijska odskočna mina PROM- 1. Dario S. (37) zadobio je geler u trbuh, a Ivanu J. (26) amputirane su obe potkolenice i u životnoj je opasnosti

KARLOVAC - Dvojica pirotehničara kompanije Kor d.o.o. iz Požege teško su povređena danas prilikom razminiranja u Sabljacima Modruškim, u Karlovačkoj županiji.

Nesreća se dogodila oko 9.20 sati, kada je eksplodirala protivpešadijska odskočna mina PROM- 1. Oba pirotehničara prevezena su u bolnicu.

Dario S. (37) zadobio je geler u trbuh, a Ivanu J. (26) amputirane su obe potkolenice i u životnoj je opasnosti.

Prilikom razminiravanja poljoprivrednih površina kod Josipdola danas su teško povređena dvojica pirotehničara, koji su nakon nesreće zbrinuti u ogulinskoj bolnici.

Direktor bolnice Jadranka Francetić izjavila je za Hinu da je jedan od pirotehničara životno ugrožen i da su mu amputirane obe potkolenice. "Pokušali smo da ga transportujemo za Zagreb, ali to nije bilo moguće, pa se za njegov život bore u operacionoj sali", precizirala je Francetić i dodala da povrede njegovog kolege "nisu toliko teške".

Direktor Hrvatskog centra za razminiravanje (HCR) Dražen Jakopec potvrdio je agenciji da su prilikom eksplozije mine povređeni pirotehničari iz vukovarske firme "Detektor". Jakopec je naveo da mu je žao zbog nesreće jer su, kako kaže, pirotehničari mala zajednice u kojoj se svi dobro poznaju, ali je njihov posao toliko opasan da je nesreća uvek moguća.

Na mestu nesreće predstavnicima HCR-a prisustvuje uviđaju kako bi, zajedno s policijom, utvrdili šta se tačno dogodilo.

( Večernji list/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja