UBISTVO JOTKINOG ZAMENIKA: Petrović izrešetan sa 20 metaka, overen hicem u vrat!

Sačekuša: Ubijen jedan od vođa kruševačkog klana

UBISTVO JOTKINOG ZAMENIKA: Petrović izrešetan sa 20 metaka, overen hicem u vrat!

Crna Hronika -
Profesionalna likvidacija: Maskirani napadač juče ujutru upao u hotel „Golf“ u Kruševcu i rafalima iz automatske puške usmrtio Gorana Petrovića Petu (48), najbližeg saradnika Zorana Jotića Jotke

KRUŠEVAC - Goran Petrović Peta (48), zamenik šefa kruševačkog kriminalnog klana Zorana Jotića Jotke, ubijen je juče ujutru u teretani hotela „Golf“ u Kruševcu.Kako saznajemo, maskirani napadač na Petu je ispalio rafal od 20 metaka, od kojih ga je šest pogodilo u glavu. Ubica je pobegao, dok je Petrović ubrzo preminuo.Ubica izbegao kamerePetrović je likvidiran u teretani u suterenu hotela „Golf“, koji se nalazi u Ulici Gavrila Principa.- U teretanu je u 8.40 časova ušao mladić. Video sam ga s leđa, ali čini mi se da je na glavi imao fantomku i to mi je bilo sumnjivo. Trenutak kasnije začuli su se rafali iz automatskog oružja. Pre toga nije bilo nikakve svađe ni razgovora. Samo iznenadni pucnji. Ubica je pobegao kroz zadnji izlaz hotela - kaže jedan radnik hotela.Sagovornik Kurira iz istrage kaže da je likvidacija Petrovića dobro pripremljena i da je ubica bio obavešten o njegovim navikama i kretanju.- Petrović se juče ujutru dovezao svojim belim BMW i parkirao ga preko puta hotela. Ubrzo je u hotel ušao i ubica i pre nego što je Petrović mogao da se snađe, bukvalno ga je presekao rafalom. Napadač je dobro obavešten ne samo o kretanju žrtve već je znao i raspored prostorija u hotelu. Izbegao je sigurnosne kamere koristeći prolaze koje one ne pokrivaju - priča naš izvor i dodaje:- Reč je o profesionalno izvršenom ubistvu, kakvo se i prošle godine dogodilo takođe u Kruševcu kad je ispred zgrade u kojoj je živeo likvidiran Goran Suša, jedan od kruševačkih žestokih momaka.Petrović je ubijen iz automatskog oružja, rafalom od 20 metaka, koliko je čaura nađeno na licu mesta. To navodi na sumnju da su bila dva napadača.- Pogođen je sa šest metaka u glavu. Jedan hitac mu je ispaljen u vrat i time je praktično „overen“ - kaže naš sagovornik.

Bitka za prevlast u podzemljuNiko od stanara kuća oko hotela nije ništa primetio.- Ubicu praktično niko nije video, možda osim Petrovićevog trenera, koji se takođe nalazio u hotelu, ali nije povređen. Nisu se čuli pucnji, nisu ga snimile sigurnosne kamere. To što je bio maskiran upućuje na mogućnost da ga je Petrović poznavao. Kao moguć motiv pominje se razračunavanje za prevlast kruševačkih žestokih momaka. On je inače izašao iz zatvora pre dve godine i, prema policijskim saznanjima, od tada nije pravio probleme - priča naš sagovornik.

Automobil žrtve... Petrović parkirao svoj BMW preko puta hotela
Automobil žrtve... Petrović parkirao svoj BMW preko puta hotela

HronologijaSERIJA UBISTAVAKruševac je od 1996. do 1999. važio za pravo poprište mafijaških obračuna.U ove tri godine ubijeno je šest osoba, od Gorana Lazića Okca, koji je usmrćen 2000, do Dušana Stankovića, koji je ubijen 2007. dok je sedeo u kafiću.Goran Obradović Suša, koji je važio za šefa jakog kriminalnog klana u Kruševcu, ubijen je u oktobru 2014.

Kruševački klanJOTKA SLOBODAN 2018.Goran Petrović Peta je, kao član Jotkinog klana, uhapšen 2003. godine u akciji „Sablja“. Petrović je osuđen na 11 godina robije 2004, kad je i Zoran Jotić Jotka osuđen na 12 godina zbog reketiranja Kruševljana. Jotić je u „Zabeli“ i izlazi 2018. godine.

Opačić mu bio kumPETA SE OŽENIO U ZATVORUZa vreme boravka u zatvoru Petrović se oženio, a kum mu je bio vođa „veterničkog klana“ Nenad Opačić, koji je ubijen u martu. Petrović se tri puta ženio. Ima dva sina, od kojih jedan živi u Beogradu, a drugi je u Americi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track