SUDIJA PRIMAO MITO: Branislav Blažić dobio nanogicu
Foto: Marina Lopičić

Optuženi pušteni iz pritvora

SUDIJA PRIMAO MITO: Branislav Blažić dobio nanogicu

Crna Hronika -
Pored sudije Blažića, u kućni pritvor su prebačeni i Đorđe i Zoran Matić

BEOGRAD - Sudija Višeg suda u Beogradu Branislav Blažić, koji je uhapšen 17. juna zbog sumnje da je za poklon od 1.700 evra ocu i sinu Zoranu i Ðorđu Matiću pokušao da izdejstvuje odluku povoljnu po njih pred Vrhovnim kasacionom sudom, juče je iz Centralnog zatvora prebačen u kućni pritvor, uz nanogicu za elektronski nadzor.Pored sudije Blažića, u kućni pritvor su prebačeni i Đorđe i Zoran Matić.

- Postupak protiv mene pokrenula je prethodna vlast da bi opravdala lošu reformu pravosuđa - rekao je sudija Blažić. Optužbe su juče odbacili i Matići, koji su tvrdili da na dan hapšenja nisu bežali iz Srbije, već da su hteli da otputuju u Madrid pošto su im uhapšeni zet Vinetu Čoković i ćerka, odnosno sestra Marija Matić. Čoković je, podsetimo, uhapšen u međunarodnoj policijskoj akciji, tokom koje je zaplenjeno 3,5 tona kokaina i 10 miliona evra.

- Moja ćerka Marija nekoliko godina živi u vanbračnoj zajednici sa Čokovićem. U 36. godini dobila je sina Luku, ali je on od prvog dana imao velike zdravstvene probleme. Da bih im pomogao, pozajmljivao sam novac na kamatu, rasprodao sve što sam imao. I toga dana, čim sam saznao da su uhapšeni, sin i ja krenuli smo u Španiju da budemo uz unuka i da brinemo o njemu - ispričao je Zoran Matić.(J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track