SAOBRAĆAJAC DOLIJAO: Optužnica protiv policajaca zbog pljačke migranata
Foto: Thinkstock

Iskorišćavanje bespomoćnosti nekog lica

SAOBRAĆAJAC DOLIJAO: Optužnica protiv policajaca zbog pljačke migranata

Crna Hronika -
Kuzmanović u blizini Autobuske stanice, nakon što je pokazao službenu legitimaciju, od trojice migranata zatražio da mu predaju sav novac koji imaju kod sebe i uzeo im oko 2.000 evra

BEOGRAD - Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv saobraćajnog policajca Miroslava Kuzmanovića i Dragana Borote zbog sumnje da je počinli tešku krađu nad nekoliko migranata krajem avgusta u centru Beograda, rečeno je danas u tužilaštvu.

Nakon što je primio optužni opredlog, Prvi osnovni sud je Kuzmanoviću 18. septembra ukinuo pritvor i pustio ga da se brani sa slobode, dok Boroti pritvor nije određivan, rekla je portparol tužilaštva Leposava Vujanović Porubović.

Optužnim predlogom Kuzmanović se tereti za krivično delo teška krađa koju je počinio "iskorišćavanjem bespomoćnosti ili drugog teškog stanja nekog lica" za koje je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina, napomenula je Vujanović Porubović. Borota se tereti za isto delo izvršeno pomaganjem.

Nakon hapšenja, mediji su preneli da je Kuzmanović u blizini Autobuske stanice, nakon što je pokazao službenu legitimaciju, od trojice migranata zatražio da mu predaju sav novac koji imaju kod sebe i uzeo im oko 2.000 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track