KRISTIJAN GOLUBOVIĆ NA SASLUŠANJU: Iduće nedelje peva u policiji
Foto: Dragan Kadić

Šokantno

KRISTIJAN GOLUBOVIĆ NA SASLUŠANJU: Iduće nedelje peva u policiji

Crna Hronika -
Postupamo na osnovu zahteva Višeg tužilaštva za prikupljanje potrebnih obaveštenja o stvarima koje je on javno izrekao u medijiima, rečeno nam je u MUP-u Srbije

BEOGRAD - Policija će po nalogu Višeg tužilaštva u Beogradu iduće nedelje saslušati Kristijana Golubovića povodom njegovih izjava da je učestvovao u nekoliko vrlo teških krivičnih dela, a o kojima je on govorio javno u Farmi, saznaje Kurir.

Naš izvor iz policije kaže da su pri kraju predistražne radnje o proverama Golubovićevih navoda.

- Mi postupamo na osnovu zahteva Tužilaštva za prikupljanje potrebnih obaveštenja o stvarima koje je Golubović javno izrekao u medijiima. Očekujemo da će sve provere biti gotove početkom iduće nedelje i da će on nakon toga biti saslušan - rečeno nam je u policiji.

Podsetimo, Kristijan Golubović izjavio je da zna ko je pre 23 godina ubio Aleksandra Kneževića Kneleta (21) .

- Kneleta su ubili moji drugovi. Dečko (ubica, prim. aut.) išao je po blagoslov kod svih jačih, jer je mafijaš i pitao: „Šta mislite o Kneletu?“ Kažu, je.i ga, brate, ovaj drugi „niz vodu“, treći kaže „preterao je“. Pet glasova „da“, jedan „ne“ i gigili... - ispričao je on.Javno se hvalio da je iz jedne pljačke odneo čak pet miliona maraka.

- To je bio moj najveći dobitak. Torba je bila toliko teška da nisam mogao da je nosim. Kad sam je stavio na motor, pala je i sva se raspala. Više od milion maraka mi je ispalo i ostavio sam ih na ulici dok sam išao u svoje skrovište - prepričao je jednu od svojih brojnih kriminalnih storija.

Priznao je farmerima da je zbog izdaje „tražio ortacima“ da ubiju njegovu prvu suprugu Danijelu. On je, naime, sumnjao da je Danijela povezana s ljudima koji su pokušali njegovu likvidaciju, što mu je ona i priznala.

- Ubica mi je pričao da je drži na nišanu dok u Knez Mihailovoj gleda izloge. Čekao je samo da mu kažem: „Pucaj“ - ispričao je Golubović. On je naveo da je od naručenog ubistva odustao jer ga je majka molila da ne likvidira Danijelu.

Otkrio je da je trebalo da likvidira Šešelja 1993. u Batajnici.

- Ovog čoveka je trebalo da ubijem snajperom u Batajnici. Nisu znali da sam za vas. Odvratilo me je to što sam bio u vašoj stranci a da to niko nije znao - ispričao je Kristijan Šešelju. Golubović nije želeo da otkrije ko je naručilac ubistva, a na Šešeljevu konstataciju da je reč o Arkanu, Kristijan je odgovorio da ne zna.Vrhunac svega je i njegova izjava da je, braneći svoju čast, kao i čast svog oca, još kao maloletnik u Nemačkoj izvršio najbrutalniji zločin u svom životu.

- Nikad neću zaboravi krik tih nabeđenih mangupa dok sam im čekićem i bajonetom mrvio kosti. Jednog sam izbo i upucao, drugog sam tukao čekićem, trećeg bajonetom, a četvrtog kratežom i pištoljem po glavi. Bilo je nekoliko litara krvi. Oni su me kasnije tražili da se osvete nakon što sam jednog od njih upucao i otkinuo mu koleno - rekao je on.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track