POTPISAO PUNOMOĆJE: Srpkinja iz Zagreba brani Kapetana Dragana u Splitu
Foto: Vlada Profimedia

Formira se pravni tim

POTPISAO PUNOMOĆJE: Srpkinja iz Zagreba brani Kapetana Dragana u Splitu

Crna Hronika -
Novi advokat Dragana Vasiljkovića je zagrebačka advokatica i zamenica predsednika Veća srpske nacionalne manjine grada Zagrebu Slađana Čanković

SPLIT - Dragana Vasiljkovića, poznat kao Kapetan Dragan, osumnjičenog za ratni zločin protiv hrvatskih civila, ubuduće će braniti zagrebačka advokatica i zamenica predsednika Veća srpske nacionalne manjine grada Zagrebu Slađana Čanković.

Informaciju iz Županijskog suda Hini je potvrdio i splitski advokat Darko Stanić, koji je do sada zastupao Kapetana Dragana po službenoj dužnosti, ali je dodao da od istražnog sudije još čeka rešenje o razrešenju.

"Koleginica Čanković je u petak bila u poseti Vasiljkoviću koji joj je potpisao punomoć o zastupanju. U sredu ili petak bi na Županijskom sudu trebalo da bude održana sednica na kojoj će se odlučivati o produženju istražnog zatvora za tri meseca, a najverovatnije do kraja godine bi trebalo da bude podignuta i optužnica", naveo je Stanić.

On je dodao da se još pregovara s advokatima iz Zagreba i Splita, koji bi zajedno s Čanković činili Vasiljkovićev tim branilaca.

Splitsko tužilaštvo protiv Vasiljkovića vodi istragu zbog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika i hrvatskoga civilnog stanovništva za vreme Domovinskog rata.

Kapetan Dragan je rođen u Beogradu 1954, a ima i državljanstvo Australije koja ga je Hrvatskoj izručila početkom jula, posle desetogodišnjeg sudskog postupka. Priveden je na Odeljenje za ratne zločine splitskog Županijskog državnog tužilaštva, gde je na prvom saslušanju odbacio sve što mu se stavlja na teret.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track