FILMSKI NAPAD U ARANĐELOVCU: Opljačkala zlataru, pa se prerušila u pacijenta

Žena razbojnik

FILMSKI NAPAD U ARANĐELOVCU: Opljačkala zlataru, pa se prerušila u pacijenta

Crna Hronika -
Ana Vasiljević (31) uz pretnju replikom pištolja otela skupoceni nakit, ali joj maskirano lice, presvlačenje u sekend hend radnji i skrivanje u Domu zdravlja nisu pomogli da pobegne policiji

ARANÐELOVAC - Ana Vasiljević (31) iz Kragujevca uhapšena je u sredu ujutro u Aranđelovcu, i to samo 15 minuta nakon što je opljačkala zlataru „Avramović“ u centru grada.

Kod nje je pronađen sav ukradeni plen - zlatan nakit vredan oko tri miliona dinara, 80.000 dinara u novcu, kao i replika pištolja kojim je pretila radnici zlatare.Zlatara „Avramović“, u centralnoj aranđelovačkoj Ulici knjaza Miloša, otvorena je juče u 8 časova. Radnica Radmila Ćosović, koja je bila sama u radnji, tek je počela da izlaže nakit po policama.

Naočare i kapuljača

- Oko 8.15 primetila sam kako me kroz izlog s ulice gleda čudna devojka. Na sebi je imala velike naočare za sunce koje su joj prekrivale veći deo lica, potkapu na glavi i preko nje je stavila kapuljaču kaputa. U trenu je ušla u radnju i u mene uperila pištolj. Naredila mi je da pogasim svetla i zaključam zlataru, a onda je počela da me ispituje da li ima video nadzor i za koliko gazda može da dođe. Odgovorila sam joj da video-kamere snimaju neprestano, dan i noć, i da gazda može da dođe svakog sekunda. Nije marila, otvorila je torbu koju je sa sobom donela i naredila mi da u nju stavljam samo krupne komade zlatnog nakita - priča za Kurir Radmila Ćosović.

Zaključala prodavačicu

Iako je razbojnica držala uperen pištolj u nju, Radmila kaže da se nije uplašila.- Ne mogu da objasnim, ali nije me uhvatio strah. Samo mi je kroz glavu prošlo da krade nakit ogromne vrednosti, zbog čijeg gubitka radnja može da bude zatvorena, a ja da ostanem bez posla. Pljačka je bila gotova za tri minuta. Ona je uzela moj mobilni telefon, ključ radnje, zaključala me u zlatari i pobegla. Čim je zamakla u pasaž pored zlatare, počela sam da lupam na staklo ulaznih vrata. Primetila je koleginica iz susedne radnje i pozvala policiju - objašnjava naša sagovornica.Prema njenim rečima, za minut je došlo desetak policajaca, koji su se rastrčali po okolini. Ključan trenutak u poteri bio je kad je jedna Aranđelovčanka rekla policajcima da je neka devojka trčeći ušla u obližnju sekend hend radnju, udaljenu 50 metara od zlatare.
Ovde je promenila garderobu
Ovde je promenila garderobu

Građani pomogli u poteri

- Nismo je tu zatekli, ali smo saznali da je zamolila prodavce da se presvuče u garderobi, jer je navodno juri momak. To nam je ukazalo na to da je reč o osumnjičenoj, koja je iz prodavnice konfekcije odjurila niz ulicu ka Domu zdravlja. Počeli smo pretragu svakog objekta u blizini, i u Domu zdravlja, 200 metara od prodavnice, među pacijentima u čekaonici ispred ordinacija uočili smo devojku s torbom. Prišli smo joj, otvorili torbu i u njoj našli nakit, novac, mobilni radnice zlatare i vernu repliku pištolja. Uhapsili smo je samo 15 minuta posle pljačke - rekao je izvor Kurira iz aranđelovačke policije.
Uhapšena u čekaonici Doma zdravlja
Uhapšena u čekaonici Doma zdravlja

Nema dosijeNAVUČENA NA DROGUPrve informacije juče su govorile da je Ana Vasiljević odranije poznata policiji. Međutim, ispostavilo se da nema dosije, ali sumnja se da je navučena na drogu i da je zbog toga odlučila da opljačka zlataru. Njoj je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti sprovedena na saslušanje u Više javno tužilaštvo.

REKONSTRUKCIJA DOGAĐAJA08.00 Otvorena zlatara „Avramović“08.15 Ana Vasiljević ulazi u lokal08.18 Razbojnica beži iz radnje s vrednim plenom08.19 Desetak policajaca počinju poteru08.20 Osumnjičena se presvlači u sekend hend radnji08.25 Beži ka Domu zdravlja08.30 Policija je otkriva među pacijentima u čekaonici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja