HAPŠENJE U ZATVORU ZABELA: Mesar instruktor od osuđenika uzeo mito
Foto: Dragana Udovičić

Borba protiv korupcije

HAPŠENJE U ZATVORU ZABELA: Mesar instruktor od osuđenika uzeo mito

Crna Hronika -
Osumnjičeni je uhapšen pošto je uprava zavoda, operativnim radom, došla do informacija da je G.Đ. primio novac od osuđenika kako bi mu obezbedio bolje uslove rada

BEOGRAD - Zaposleni u požarevačkom Kazneno-popravnom zavodu u Zabeli, G. Đ, koji radi na radnom mestu instruktor - mesar, uhapšen je zbog osnovane sumnje da je primao mito.

Osumnjičeni je uhapšen juče, pošto je uprava zavoda, operativnim radom, došla do informacija da je G.Đ. primio novac od osuđenika kako bi mu obezbedio bolje uslove rada.

Požarevačka Policijska uprava privela je G.Đ. Višem javnom tužiocu koji mu je odredio policijsko zadržavanje do 48 sati.

U saopštenju se navodi da Ministarstvo pravde i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija nastavljaju odlučnu borbu protiv bilo kakvog pokušaja zloupotrebe službenog položaja u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu tužilaštva, uhapsili su G.Đ. (45) iz okoline Požarevca, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita. Sumnja se da je, kao radnik Kazneno-popravnog zavoda Zabela u Požarevcu, od supruge jednog osuđenika više puta primio novac da bi mu olakšao boravak. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, predat Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu, kažu u policiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track