STEFANOVIĆ O NOVOM NAČELNIKU UKP: Traži se osoba sa visokim kriterijumima
Foto: Kurir

Polemisano i o smeni Milovića

STEFANOVIĆ O NOVOM NAČELNIKU UKP: Traži se osoba sa visokim kriterijumima

Crna Hronika -
Stefanović je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, rekao da rad UKP ne trpi time što nema načelnika, podsetivši da direktor policije istovremeno obavlja i tu funkciju

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je danas da će načelnik Uprave kriminalističke policije biti postavljen kada se za tu odgovornu funkciju pronađe odgovarajuća osoba koja zadovoljava visoke kriterijume.

Stefanović je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, rekao da rad UKP ne trpi time što nema načelnika, podsetivši da direktor policije istovremeno obavlja i tu funkciju.

Prethodno je član odbora Dragan Šutanovac (DS) pitao ministra Stefanovića kada će biti postavljen novi načelnik UKP, pošto je prethodni Rodoljub Milović smenjen pre više od godinu dana.

Šutanovac je naveo i da je prethodni načelnik smenjen zbog optužbi u medijima osoba osuđenih za šverc droge, koji imaju pravo "da se brane kako se brane".

Stefanović je, reagujući na to, odgovorio da Milović nije smenjen zbog tih optužbi, već zato što MUP nije bio zadovoljan njegovim radom. On je rekao i da izbor novog načelnika UKP dugo traje i da će on biti izabran kada bude pronađena prava ličnost koja zadovoljava visoke kriterijume koji su primenjivani i pri izbori službenika na niže funkcije.

Povodom natpisa u pojedinim medijima da je predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković postrojavao pripadnike Žandarmerije na Staroj planini, Šutanovac je uz ocenu da je to nedopustivo, pitao Stefanovića ko je to dozvolio.

Stefanović je odgovorio da sa time uopšte nije upoznat i da će proveriti o čemu se radi. Šutanovac je ponovo kritikovao odluku vlade o smanjenju dnevnica, navodeći kao primer da je nedopustivo da pripadnici Žandarmerije dobijaju po 150 dinara, Stefanović je odgovorio i da se pripadnicima Žandarmerije u kopnenoj zoni bezbednosti obezbeđuju naknade koje nisu menjane, a da se njihova plata kreće od 80.000 do više od 100.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track